Κωπηλασία – Ενθουσιασμένος για το Rio μετά την προετοιμασία ο Chambers

Ο Chambers ήταν ένας από τους 36 κωπηλάτες που βρέθηκαν στη 10ήμερη προετοιμασία στο Flamengo Clube στις αρχές του μήνα. Όλοι οι αθλητές τερμάτισαν στην πρώτη 8άδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας τον Αύγουστο στο Amsterdam με τον Chambers να κερδίζει το χάλκινο στην τετράκωπο μαζί με τους Chris Bartley, Mark Aldred και τον αδερφό του brother Peter.

Ο Bartley και οι αδερφοί Chambers ήταν μέλη της τετράδας που πήρε το αργυρό στο Eton Dorney κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.

Ο Richard Chambers παραδέχεται ότι μία επίσκεψη στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Rio στη Lagoa Rodrigo de Freitas του άνοιξε για τα καλά την όρεξη.  «Το πρόσφατο ταξίδι στο Rio ήταν σημαντικό και απολαυστικό τόσο για εμένα όσο και για τον Peter», είπε. «Το Rio είναι μια θαυμάσια κι όμορφη πόλη όπου έχεις πολλά να δεις. Η λίμνη της κωπηλασίας είναι στην καρδιά της πόλης στην σκιά του αγάλματος του Χριστού του Λυτρωτή. Πιστεύουμε ότι η κωπηλασία θα είναι η εικόνα των Aγώνων  το 2016. Το σκηνικό είναι εξωπραγματικό».