Κωπηλασία – Εκκίνηση στο 43ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας

Άμστερνταμ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ– Λίγες ώρες απέμειναν από την έναρξη του 43ου παγκόσμιου πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών-γυναικών, το οποίο με το «καλημέρα» έχει καταρρίψει ήδη ένα ρεκόρ.

Αυτό δεν είναι άλλο από τις συμμετοχές, οι οποίες θα ξεπεράσουν τις 1.100 (!) από 60 χώρες. Μέσα σε αυτές είναι φυσικά και η χώρα μας, οι αθλητές και αθλήτριες της οποίας θα προσπαθήσουν να διακριθούν, σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση.

Εξάλλου οι μνήμες μας είναι «νωπές» από τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά και το ασημένιο μετάλλιο της Αθηνάς Αγγελοπούλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας.

Κωνσταντίνος Χρηστομάνος, Απόστολος Λαμπρίδης, Γιάννης Τσίλης, Διονύσης Αγγελόπουλος, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Χρήστου, Νίκος Αφεντούλης, Παναγιώτης Μαγδανής, Σπύρος Γιάνναρος, Γιώργος Κόνσολας, Λευτέρης Κόνσολας και οι Κατερίνα Νικολαϊδου, Αμαλία Τσιάβου και Μαρία Πέργουλη, είναι οι «14» της εθνικής, την οποία συνοδεύουν ο Έλληνας ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος (έφορος ανάπτυξης), ο γιατρός Γιάννης Χρηστογιάννης, αλλά και οι προπονητές Σάκης Αθανασιάδης, Τόλης Παλαιοπάνος και ο σωματειακός προπονητής Αλέξανδρος Γκόγκας.

Το σημερινό πρόγραμμα

Σε λίγη ώρα από τώρα (14:49) θα αγωνιστεί η εξαιρετική Κατερίνα Νικολαϊδου στο σκιφ ελ. βαρων με στόχο ένα πλασάρισμα στις πρώτες τρεις θέσεις οι οποιές δίνουν απευθείας το εισητήριο για τον ημιτελικό.

Στις 15:24 παίρνουν σειρά οι Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και Απόστολος Λαμπρίδης στον προκιμριατικό της δικώπου, που χαρίζει δύο προκρίσεις (1-2) για τον ημιτελικό. Λίγο αργότερα (15:45) θα αγωνιστεί το διπλό σκιφ ελ βαρών με το δυνατό ελληνικό δίδυμο Νίκο Αφεντούλη και Παναγιώτη Μαγδάνη να στοχεύουν στην πρόκριση των προημιτελικών (1-4 θέσεις).

Στις 16:27 Μαρία Πέργουλη και Αμαλία Τσιάβου ρίχνονται στη μάχη του διπλού σκιφ ελ. βαρών, σε μια κούρσα στην οποία μόνο η πρώτη βάρκα θα πάρει απευθείας την πρόκριση στα ημιτελικά, ενώ στις 16:55 η τετράκωπος άνευ με τους Γιάννη Τσίλη, Διονύση Αγγελόπουλο, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου θα διεκδικήσουν μία από τις δύο πρώτες θέσεις για την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό.