Κωπηλασία – Ανακοίνωσε την ημερομηνία επιστροφής η Grainger

Η Grainger, η οποία θα κλείσει τα 39 στις 12 Νοεμβρίου, είναι η πιο επιτυχημένη Βρετανή αθλήτρια της κωπηλασίας με ένα χρυσό και τρία αργυρά ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή της μαζί με έξι παγκόσμια πρωταθλήματα. Παρόλα αυτά η ίδια δεν έχει αγωνιστεί μετά το χρυσό μετάλλιο που πήρε μαζί με την Anna Watkins στο Λονδίνο. Αυτό θα αλλάξει το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου με την αθλήτρια από τη Γλασκόβη να κάνει τα πρώτα της βήματα για την πιθανή εμφάνισή της στο Rio το 2016.

«Οι άνθρωποι που είναι πολύ χαρούμενοι και άνετοι με το γεγονός ότι αποχώρησαν λένε ότι λατρεύουν να παρακολουθούν το άθλημά, δεν θέλουν να το κάνουν ξανά, δεν θέλουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις ή στην πίεση και τα νεύρα των διοργανώσεων ενώ εγώ όταν έβλεπα τους αγώνες σκεφτόμουν, μπορώ να το κάνω αυτό. Θα έπρεπε να είμαι εκεί. Μου αρέσει να αγωνίζομαι», είπε η Grainger.

«Όταν πήρα την απόφαση προφανώς είχα το Rio κατά νου – δεν θα επέστρεφα απλά για να κάνω μία δουλειά. Επέστρεψα επειδή αισθάνομαι ότι αν όλα πάνε καλά οι Ολυμπιακοί του Rio θα είναι ο στόχος. Έχουμε μερικούς φανταστικούς ειδικούς σε όλο το φάσμα του βρετανικού αθλητισμού και αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε πολύ ασφαλή χέρια. Όλοι οι άνθρωποι μέχρι τώρα είναι πραγματικά θετικοί. Λένε, ναι πρέπει να είσαι λογική και φυσικά καθώς μεγαλώνεις η ανάκτηση των δυνάμεων είναι πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά αλλά εκτός από αυτό δεν υπάρχει λόγος να μην φτάσεις στο επίπεδο που βρισκόσουν πριν».