Κερδίζει έδαφος ο Jason Dufner

Με τους καλύτερους οιωνούς συνεχίζεται το PGA Championship που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Pittsford της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το τελευταίο major championship της σεζόν με το νικητή εκτός από τον τίτλο, να παίρνει την επιταγή του 1,445,000 δολαρίων!

Στον δεύτερο γύρο ο Jason Dufner έκανε μία απίστευτη εμφάνιση ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του πίνακα «εκτοπίζοντας» τον συμπατριώτη του Jim Furyk ου είχε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στον πρώτο γύρο με πέντε κάτω του par (65).

Ωστόσο ο Dufner ήταν ασταμάτητος και με επτά κάτω του par (63) πέρασε στην πρώτη θέση, αλλά και παράλληλα στην ιστορία του Oak Hill Country Club (το γήπεδο που εκτυλίσσεται ο αγώνας), καθώς με αυτή την επίδοση «κατέρριψε» το ρεκόρ του γηπέδου που ήταν έξι κάτω του par (64) και κατείχαν οι Ben Hogan, Curtis Strange και Webb Simpson.

Αναλυτικά ο απίστευτος γύρος του Dufner ξεκίνησε με eagle στην τρύπα νούμερο 2, και συνέχισε με δύο birdies στις τρύπες νούμερο  4 και 5. Ο Αμερικανός έκανε συνολικά πέντε birdies, ένα eagles, αλλά και 12 par, «διαγράφοντας» τη μέτρια πρώτη μέρα όπου έκανε par με τρία bogeys.

Ακολουθεί ο Jim Furyk, ο οποίος δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο στον δεύτερο γύρο είχε μια άτυχη στιγμή που του κόστισε, καθώς στην τρύπα νούμερο 17 (μία πριν ολοκληρώσει τις προσπάθειες του) δεν μπόρεσε να την «καθαρίσει» κάνοντας bogey και με δύο κάτω του par (68) υποχώρησε μια θέση στη βαθμολογία.

Την τρίτη θέση μέχρι στιγμή τη μοιράζονται ο Αμερικανός Matt Kuchar και ο Αυστραλός Adam Scott. Ο πρώτος έκανε πολύ καλό ξεκίνημα με τρία κάτω του par (67), ενώ και στον δεύτερο γύρο πραγματοποίησε μία πολύ ικανοποιητική εμφάνιση έχοντας τέσσερα κάτω του par (-66), αν και η βαθμολογία του θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερη, όμως στην τελευταία τρύπα (18) έκανε bogey.

Ο Scott από την άλλη έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στον πρώτο γύρο σημειώνοντας την ίδια επίδοση με τον Jim Furyk με πέντε κάτω του par (65), όμως στον δεύτερο γύρο πήγαν όλα ανάποδα με αποτέλεσμα να κάνει τρία bogeys και με δυο κάτω του par να βρεθεί στην τρίτη θέση με συνολικά strokes 133, έναντι 131 του πρωτοπόρου Dufner.

Κακό ξεκίνημα για τον Woods

Με το «αριστερό» ξεκίνησε τις προσπάθειες του ο Tiger Woods. Ο κάτοχος τεσσάρων PGA Championship με το «καλημέρα» έκανε ένα πάνω από το par (71), ενώ στον δεύτερο γύρο είχε τέσσερα bogeys, αλλά και τέσσερα birdies που ουσιαστικά τον έσωσαν από έναν πολύ άσχημο γύρο.

Ο 37χρονος έχει χάσει έδαφος καθώς το άσχημο αυτό ξεκίνημα τον έχει φέρει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία.

Μέτριο ήταν ένα ακόμα ξεκίνημα για τον Rory McIlroy ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε ένα κάτω από το par (69) χάρη στα εξαιρετικά του χτυπήματα στις τρύπες 1, 3, 4, 9 και 10 (birdies), ενώ είχε και τέσσερα bogeys.

Στον δεύτερο γύρο ο κάτοχος του περσινού τίτλο στο συγκεκριμένο major championship, είχε χειρότερη μέρα καθώς έκανε τέσσερα bogeys και ένα double bogey με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει με ένα πάω από το par (71) μένοντας στα χαμηλά του πίνακα.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές της δεύτερης μέρας, αλλά και τα απίστευτα χτυπήματα του Dufner