Καράτε – World Combat Games: Εκτός βάθρου ο Γιώργος Τζάνος

Ο Γιώργος Τζάνος εκπροσώπησε τη χώρα μας στο καράτε στη σημαντική διοργάνωση των World Combat Games μαζί με τα πιο σημαντικά ονόματα του αθλήματος.

Ο Έλληνας καρατέκα αγωνίστηκε στον πρώτο όμιλο, στην κατηγορία των -84κ., μαζί με τους Ryutaro Araga (Ιαπωνία), Hany Shaker Keshta (Αίγυπτος) και Jorge Coto Merino (Ελ Σαλβαδόρ), με στόχο μια εκ των δύο πρώτων θέσεων που θα του έδινε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Πρώτος αντίπαλος για τον Τζάνο ήταν ο Merino κόντρα στον οποίο επικράτησε με 1-0 στα σημεία με έχοντας ένα Yuko. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον εξαιρετικό Έλληνα αθλητή, καθώς στην αναμέτρηση με τον Araga δέχθηκε δυο Yuko και με 2-0, γνώρισε την πρώτη του ήττα στον όμιλο.

Τελευταίος αντίπαλος ήταν ο Αιγύπτιος Keshta, ο οποίος είχε έρθει ισόπαλος με τον Araga (3-3), ενώ είχε κερδίσει εύκολα με 3-0 τον Merino. Η αναμέτρηση ήταν πολύ δύσκολη με τον Αιγύπτιο να επικρατεί με δύο Yuko παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για τα ημιτελικά, αφήνοντας τον Τζάνο εκτός συνέχειας.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των -84κ. ανέβηκε ο Γάλλος Kenji Grillon, ο οποίος νίκησε στον τελικό τον Ιάπωνα Ryutaro Araga με 4-1, ενώ στο μικρό τελικό ο Ali Fadakar (Ιράν) νίκησε τον Keshta με 3-0 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.