Καράτε – Φουλ για τρία χρυσά στο Παγκόσμιο κύπελλο νέων

Πολύ καλή ήταν χθες η παρουσία των ελλήνων αθλητών μας στο 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο Καράτε Νέων που διεξάγεται στο Λουτράκι. Από την πολυπληθή αποστολή μας (32 αθλητές συνολικά) ξεχώρισαν φυσικά οι Δημήτρης Τοτόμης, η Μαρίνα Μαρκοπούλου, αλλά και ο Γιώργος Νίκας οι οποίοι θα αγωνιστούν στους τελικούς των κατηγοριών τους.

Στην κατηγορία των -55 κιλών ο Τοτόμης πέρασε χωρίς αγώνα στον δεύτερο γύρο, ενώ στα ημιτελικά επικράτησε του Τσενγκ (Χονγκ-Κονγκ) με 1-0 στα σημεία. Σημερινός του αντίπαλος είναι ο Αιγύπτιος Αμπιντού. Η Μαρίνα Μαρκοπούλου (kata) απέκλεισε διαδοχικά τις Νάρσιπεϊ (Ιράν) και Γκραφ (Γερμανία), ενώ στα ημιτελικά επικράτησε της Αιγύπτιας Ιμπραΐμ, η οποία με την σειρά της είχε αποκλείσει την Γεωργία Ξένου. Στον σημερινό τελικό αντιμετωπίζει την Ουκρανή Κρεστσένκο.

Τέλος ο Γιώργος Νίκας (-70 κιλά kumite) θα κοντραριστεί με τον Ιρανό Παρβίζ. Να θυμίσουμε ότι ο έλληνας αθλητής έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στον πρώτο γύρο νικώντας 6-1 τον Άλιεφ (Ασερμπαϊτζάν) ενώ στα ημιτελικά πέταξε έξω τον Τούρκο Άσκερ. Σήμερα πέφτει η αυλαία του 4ου Παγκοσμίου Κυπέλλου με τους τελικούς όλων των κατηγοριών.