Καράτε – Κοσμάς, Ξένος και Ξυλικιώτη ανέβασαν το ελληνικό καράτε στην κορυφή!

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες της ελληνική αποστολής που συμμετείχε στο 39ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νέων, αλλά και στο 4ο Ευρωπαϊκό κύπελλο U21 που διεξήχθησαν στο Baku (Azerbaijan).

Ο Νίκος Κοσμάς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -64κ. (U21), ενώ η εκπληκτική Γλυκερία Ξιλικιώτη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί της Ευρώπης στην κατηγορία των -47κ. (Cadet Kumit). Ο Διονύσης Ξένος συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -68κ. (Kumite).

Η ελληνική αποστολή συμμετείχε και στις δύο διοργανώσεις, με 20 αθλητές και αθλήτριες, όπου έλαβαν μέρος συνολικά 404 αθλητές και 291 αθλήτριες από 39 διαφορετικές χώρες! Η Ελλάδα κατέλαβε την 11η θέση στον πίνακα των μεταλλίων δείχνοντας, για ακόμα μια φορά, ότι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη.

KADET KATA FEMALE

Στο ΚΑΤΑ νεανίδων είχαμε τη συμμετοχή της Τζωρτζίνας Ξένου η οποία στο πρώτο της αγώνα, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σλοβάκας Alzbeta  Oveckova η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό κατακτώντας μάλιστα το χρυσό μετάλλιο. Επικράτησε της Ιταλίδας Terryana Onofrio, ενώ το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία πήγε στην Anna Kreshchenko (Ουκρανία) και Rita Morgado (Πορτογαλία) που ήταν οι νικήτριες στο repechage. H Ελληνίδα και Παγκόσμια πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στο repechage αλλά έπεσε πάνω στην Kreshchenko από την οποία αποκλείστηκε.

1

SVK

ALZBETA OVECKOVA

2

ITA

TERRYANA D ONOFRIO

3

UKR

ANNA KRESHCHENKO

3

POR

RITA MORGADO

CADET KATA MALE

Στο ΚΑΤΑ εφήβων το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε ο Ισπανός Galan Lopez ο οποίος επικράτησε στο μεγάλο τελικό του Βέλγου Antoine Tresegnie, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Τούρκο Alperen Fatih Inis και στον Άγγλο Kieran Nunkoo. Από ελληνικής πλευράς είχαμε τη συμμετοχή του Σταύρου Χασάπη που αποκλείστηκε στον πρώτο αγώνα στην αναμέτρηση, με τον μετέπειτα ασημένιο νικητή, Tresegnie. Στο repechage ο Χασάπης έκανε μια μεγάλη προσπάθεια στον δεύτερο όμιλο, αποκλείοντας τον Σλοβένο Mujdzic, αλλά ένα βήμα πριν από τον τελικό ηττήθηκε από τον Nunkoo.

1 ESP GALAN LOPEZ
2 BEL ANTOINE TRESEGNIE
3 TUR FATIH INIS
3 ENG KIERAN NUNKOO

 CADET KUMITE FEMALE -47kg

Στην κατηγορία νεανίδων -47κ. είχαμε την εξαιρετική εμφάνιση της Γλυκερίας Ξυλικιώτη η οποία στον πρώτο αγώνα ξεπέρασε, εύκολα, το εμπόδιο της Σκοπιανής Georgieva, ενώ αμέσως μετά επικράτησε της Akkurt (Τουρκία). Στον ημιτελικό ήταν εντυπωσιακή αποκλείοντας την Ιταλίδα Viola Vallo, ωστόσο στο μεγάλο τελικό δεν κατάφερε να επικρατήσει της Γαλλίδας Francine Richonnier, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η Σλοβάκα Alexandra Chovancova και η Ιταλίδα Vallo που επικράτησαν στους δύο ομίλους του repechage.

1

FRA

FRANCINE RICHONNIER

2

GRE

GLYKERIA XILIKIOTI

3

SVK

ALEXANDRA CHOVANCOVA

3

ITA

VIOLA LALLO

 CADET KUMITE FEMALE -54kg

Στις νεανίδες στην κατηγορία των -54κ. η Δήμητρα Καλαμάρη έκανε μια συγκλονιστική προσπάθεια αλλά δεν κατάφερε να μπει στα ημιτελικά και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Στον πρώτο αγώνα κατάφερε να επικρατήσει της Maric (Βοσνία/ Ερζεγοβίνη), όμως δεν έγινε το ίδιο κόντρα στην Τουρκάλα Umay Tockan μένοντας εκτός συνέχειας. Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κατέκτησε η Ουκρανή Iryna Zaretska που στον μεγάλο τελικό κέρδισε την Γαλλίδα Sandy Sefrati. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν η Tockan και η Γερμανίδα Katja Schweier.

1

UKR

IRYNA ZARETSKA

2

FRA

SANDY SERFATI

3

TUR

UMAY TOKCAN

3

GER

KATJA SCHWEIER

 CADET KUMITE FEMALE 54+kg

Στην κατηγορία των 54+κ. στις νεανίδες μεγάλη νικήτρια ήταν η Γερμανίδα Anna Miggou η οποία το μεγάλο τελικό επικράτησε της Ρωσίδας Nailya Gataullina. Στο τρίτο σκάλί του βάθρου ανέβηκε η Ιταλίδα Sylvia Semeraro, μαζί με την Γαλλίδα Nacy Garcia που επικράτησαν στους δύο ομίλους του repechage.

1

GER

ANNA MIGGOU

2

RUS

NAILYA GATAULLINA

3

ITA

SILVIA SEMERARO

3

FRA

NANCY GARCIA

 CADET KUMITE MALE -52kg

Στους έφηβους στην κατηγορία των -52κ. η πορεία του εξαιρετικού Μιχάλη Ρέλια σταμάτησε στα προημιτελικά καθώς αποκλείστηκε από τον Τούρκο Eray Samdan. Νωρίτερα ο Έλληνας πρωταθλητής είχε αποκλείσει διαδοχικά τον Krizanac (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), αλλά και τον Γερμανό Fuchs. Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία πήγε στον Ρώσο Iakov Ponomarev, το ασημένιο στον Ουκρανό Andriy Chitidze, ενώ το χάλκινο κατέλαβαν ο Τούρκος Eray Samdan και ο Ούγγρος Tamas Derzsi.

1

RUS

IAKOV PONOMAREV

2

UKR

ANDRIY CHITIDZE

3

TUR

ERAY SAMDAN

3

HUN

TAMAS DERZSI

 CADET KUMITE MALE -57kg

Στους εφήβους , στην κατηγορία των -57κ. ο Κώστας Κυρλόγλου είχε την ίδια τύχη με τον Ρέλια καθώς η πολύ καλή του προσπάθεια σταμάτησε ένα βήμα πριν από τα ημιτελικά. Για να φτάσει μέχρι εκεί, είχε καταφέρει να αποκλείσει τον Τσέχο Koudelka, αλλά και τον Κύπριο Χρήστο Ιωαννίδη. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Λευκορώσο Niarubenka από την οποίο ηττήθηκε πολύ δύσκολα. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Steven Dacosta, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Κροάτη Dino Povrzenic. O Τούρκος Tolga Macar και ο Άγγλος Mark Priestley κατέκτησαν την τρίτη θέση.

1

FRA

STEVEN DACOSTA

2

CRO

DINO POVRZENIC

3

TUR

TOLGA MACAR

3

ENG

MARK PRIESTLEY

 CADET KUMITE MALE -63kg.

Στην κατηγορία των -63κ. στους εφήβους είχαμε ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση από ελληνικής πλευράς, αλλά ο Νίκος Δρίβας έμεινε κι αυτός εκτός ημιτελικών μετά από τον αποκλεισμό του στην αναμέτρηση με τον Βέλγο Julien Custinnne. Στον πρώτο αγώνα του ο Δρίβας απέκλεισε τον Σλοβάκο Bires, ενώ αμέσως μετά επικράτησε του Άγγλου Kellaway. Χρυσό μετάλλιο για τον Κροάτη Ivan Martinac που στον μεγάλο τελικό επιβλήθηκε του Ισπανού Triary Crespi. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Βέλγο Custinne και στον Γάλλο Aouf.

1

CRO

IVAN MARTINAC

2

ESP

JESUS TRIAY CRESPI

3

BEL

JULIEN CUSTINNE

3

FRA

KEVIN AOUF

 CADET KUMITE MALE -70kg

Στην κατηγορία των -70κ. στους εφήβους το χρυσό μετάλλιο πήγε στη Γαλλία και συγκεκριμένα στον Rayan Baroudi ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Σλοβένου Mirko Boltar ο οποίος κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Anes Congo (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) και ο Φιλανδός Helin Jimi. Από ελληνικής πλευράς είχαμε τη συμμετοχή του Ανδρέα Ιωάννου ο οποίος στον πρώτο γύρο ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Τσέχου Andorfer, ωστόσο στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Ουκρανό Alyekberov.

1

FRA

RAYAN BAROUDI

2

SLO

MIRKO BOLTAR

3

BIH

ANES CONGO

3

FIN

HELIN JIMI

 CADET KUMITE MALE +70kg

Μια ανάσα από το μετάλλιο έφτασε ο Νίκος Βαβουλίδης ο οποίος ηττήθηκε στον τελικό του repechage από τον Ούγγρο Csaba Foldesi. Στον πρώτο γύρο ο 15χρονος πέρασε bye, ενώ στον δεύτερο αντιμετώπισε τον Δανό Rosenvold τον οποίο και απέκλεισε. Στην επόμενη φάση, όμως, δεν τα κατάφερε κόντρα στον Εσθονό Tanel Paabo κι έμεινε εκτός τετράδας. Ο Taabo έφτασε μέχρι τον τελικό όπου εκεί κέρδισε τον Σλοβένο Patrik Sumandl και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Csaba Foldesi (Ουγγαρία) και Burak Karadayi (Τουρκία).

1

ESΤ

TANEL PAABO

2

SLO

PATRIK SUMANDL

3

HUN

CSABA FOLDESI

3

TUR

BURAK KARADAYI

 UNDER 21 KATA FEMALE

Στην κατηγορία ΚΑΤΑ γυναικών (U21), την πρώτη θέση κατέλαβε η Ισπανίδα Sonia Garcia, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό της Γαλλίδας Alexandra Feracci. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Σλοβάκα Katarina Liptakova και στην Ιταλίδα Michaela Di Desiderio. Η Αλεξάνδρα Παππά, η οποία συμμετείχε και στην κατηγορία των -53κ., πέρασε bye στον δεύτερο γύρο, στον οποίο, όμως, ηττήθηκε από την Σκοπιανή Spirkosa μένοντας εκτός συνέχειας.

1

ESP

SONIA GARCIA

2

FRA

ALEXANDRA FERACCI

3

SVK

KATARINA LIPTAKOVA

3

ITA

MICHAELA DI DESIDERIO

 JUNIOR KATA FEMALE

Στο ΚΑΤΑ νέων γυναικών «χρυσή» νικήτρια ήταν η Ισπανίδα Margarita Morata που στον μεγάλο τελικό κατέβαλε την αντίσταση της Patricia Esparteiro (Πορτογαλία) ανεβαίνοντας έτσι στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Σλοβάκα Dotora Balciarova και η Katarina Piperin από την Σερβία, οι οποίες επικράτησαν στους τελικούς των δύο ομίλων του repesachage.

1

ESP

MARGARITA MORATA

2

POR

PATRICIA ESPARTEIRO

3

SVK

DOROTA BALCIAROVA

3

SRB

KATARINA PIPERIN

 JUNIOR KATA MALE

Στο ΚΑΤΑ νέων ανδρών ο Διονύσης Ξένος, πέρασε bye στον δεύτερο γύρο, εκεί όμως έπεσε πάνω στον Γάλλο Enzo Montarello, όπου και ηττήθηκε. Στο repechage ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε εκτός τελικού χάνοντας από τον Γερμανό Thomos. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Montarello, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Τούρκος Ali Sofuoglu. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Maksim Ksenofontov και ο Σλοβάκος Peter Fabian.

1 FRA ENZO MONTARELLO
 2 TUR  ALI SOFUOGLU
 3 RUS  MAKSIM  KSENOFONTOV
 3 SVK  PETER FABIAN

 JUNIOR KUMITE FEMALE -48kg

Στη κατηγορία -48κ. των νέων γυναικών μπορεί να μην είχαμε ελληνική συμμετοχή, ωστόσο έλαβε μέρος η περσινή «χάλκινη» νικήτρια, Σώτια Ζένιου η οποία έμεινε εκτός μεταλλίου καθώς ηττήθηκε στον τελικό του repechage κόντρας στην Ιταλίδα Erminia Perfetto. Η Κύπρια αθλήτρια έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, αποκλείοντας κατά σειρά τις Niemi (Δανία) και Radicevska (Σκόπια), ωστόσο έχασε στον ημιτελικό από την Ουκρανή Daryna Marchuk. H Marchuk έφτασε στον τελικό όπου ηττήθηκε από την Γαλλίδα Sophia Bouderbane, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Τουρκάλα Neslihan Caliskan και η Ιταλίδα Perfetto.

1

FRA

SOPHIA BOUDERBANE

2

UKR

DARYNA MARCHUK

3

TUR

NESLIHAN CALISKAN

3

ITA

ERMINIA PERFETTO

 JUNIOR KUMITE FEMALE -53kg

Στην κατηγορία των -53κ. των νέων γυναικών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γαλλίδα Shana Amengle η οποία νίκησε στον τελικό την Jennifer Warling (Λουξεμβούργο) και ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Simona Zaborska (Σκόπια) και η Τουρκάλα Bursa Tosun.

1

FRA

SHANA AMENGLE

2

LUX

JENNIFER WARLING

3

FYR

SIMONA ZABORSKA

3

TUR

BUSRA TOSUN

 JUNIOR KUMITE FEMALE -59kg

Στην κατηγορία των -59κ. νέων γυναικών είχαμε τη συμμετοχή της Κατερίνας Καλλιμαγείρου η οποία, παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε , αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Becirovic (Κροατία), η οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Elena Quirici (Ελβετία), που κέρδισε στον τελικό την Βουλγάρα Aleksandra Stubleva, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Ισπανίδα Elena Fernandez και στην Σλοβάκα Miroslava Kopunova.

1

SUI

ELENA QUIRICI

2

BUL

ALEKSANDRA STUBLEVA

3

ESP

ELENA FERNANDEZ

3

SVK

MIROSLAVA KOPUNOVA

 JUNIOR KUMITE FEMALE 59+kg

Στην κατηγορία των 59+κ. μεγάλη ήταν η προσπάθεια της Κύπριας αθλήτριας Γεωργίας Νεοφύτου που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, αποκλείοντας την  Cavar (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), στον δεύτερο γύρο, στον οποίο είχε περάσει bye, όμως στον δρόμο για τον μεγάλο τελικό αντιμετώπισε την Ισπανίδα  Ana Maite Diepa η οποία κατάκτησε αργότερα το ασημένιο μετάλλιο. Η Νεοφύτου προσπάθησε για το χάλκινο μετάλλιο στο repechage, αλλά ηττήθηκε από την Αγγλίδα Harvey. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλίδα Chiara Zuanon , ενώ το χάλκινο πήγε στις Seyda Turan (Τουρκία) και Sif Bay (Δανία).

1

ITΑ

CHIARA ZUANON

2

ESP

ANA MAITE DIEPA

3

TUR

BUSRA SEYDA TURAN

3

DEN

SIF BAY

 JUNIOR KUMITE MALE -55kg

Στην κατηγορία των -55κ.  νέων ανδρών ο Δημήτρης Τοτόμης είχε μια πολύ καλή παρουσία η οποία όμως σταμάτησε ένα βήμα πριν τα ημιτελικά. Ο Έλληνας αθλητής πέρασε bye στον δεύτερο γύρο, ενώ στον δεύτερο ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρώσου Murtazaliev. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Ούγγρο Lorand Kabdevo, (ασημένιο μετάλλιο) από τον οποίο ηττήθηκε. Στην διαδικασία του repechage, εμφανώς κουρασμένος, δεν κατάφερε να επικρατήσει του Τσέχου Dittrich μένοντας εκτός συνέχειας. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Τούρκο Murat Kaya, ενώ το χάλκινο πήραν ο Γάλλος Aziz Rghioui και ο Ιρλανδός Aaron McLoughlin.

1

TUR

MURAT KAYA

2

HUN

LORAND KAPDEBO

3

FRA

AZIZ RGHIOUI

3

IRL

AARON MCLOUGHLIN

 JUNIOR KUMITE MALE -61kg

Στην κατηγορία -61κ. νέων ανδρών η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον Γιώργο Κωστούρο ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει τον πρώτο γύρο καθώς ηττήθηκε από τον Ρώσο Plakhutin. Το χρυσό μετάλλοο στην κατηγορία πήρε ο Ιταλός Francesco D’ Onofrio ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Edin Saric (Βοσνία/ Ερζεγοβίνη). Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Dome Szegedi (Ουγγαρία) και  Filip Gjurcinovski (Σκόπια).

1

ITA

FRANCESCO D ONOFRIO

2

BIH

EDIN SARIC

3

HUN

DOME SZEGEDI

3

FYR

FILIP  GJURCINOVSKI

 JUNIOR KUMITE MALE -68kg

Ότι δεν κατάφερε ο Διονύσης Ξένος στο ΚΑΤΑ το πέτυχε στην κατηγορία των -68κ. κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, στο repechage, το δεύτερο κατά σειρά, για τα ελληνικά χρώματα. Ξεκίνησε εντυπωσιακά στον πρώτο γύρο διαλύοντας τον Σκοπιανό Ismail, ενώ στον δεύτερο γύρο ξεπέρασε το εμπόδιο του Σλοβάκου Garaj.

Στα προημιτελικά αγωνίστηκε συγκεντρωμένα και κάμπτοντας την αντίσταση του Ιταλού Cartelli. Στα ημιτελικά όμως βρήκε μπροστά του τον Ισπανό Rodrigo Ibanez ο οποίος του έκοψε τον δρόμο προς τον τελικό, αλλά όχι και προς το μετάλλιο, καθώς ο Ξένος στo repechage κατάφερε να επικρατήσει του Τούρκου Uygur κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό πήρε ο Ολλανδός Nick Gerrese, το ασημένιο ο Ibanez, ενώ το άλλα χάλκινο κατέληξε στον Κροάτη Ivan Blazicevic.

1

NED

NICK GERRESE

2

ESP

RODRIGO IBANEZ

3

CRO

IVAN BLAZICEVIC

3

GRE

DIONYSIOS XENOS

 JUNIOR KUMITE MALE 76+kg

Στην κατηγορία των 76+κ. νέων ανδρών εξαιρετικά άτυχος στάθηκε ο Διαμαντής Παπαδόπουλος ο οποίος στον πρώτο γύρο επικράτησε του Λευκορώσου Rutkevich, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ακόμα μια νίκη εις βάρος του Γάλλου Durief. Ωστόσο έμεινε εκτός προημιτελικών μετά από την ήττα του κόντρα στον Σκοπιανό Mishev ο οποίος έφτασε μέχρι τον τελικό.

Στο repechage o Παπαδόπουλος συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις αποκλείοντας τον Τούρκο Kormaz, σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση, όμως στον τελικό δεν κατάφερε να κερδίσει τον Πορτογάλο Henrique Ramos. Στην κορυφή πάτησε ο Λετονός Davis Springs, που κέρδισε στον τελικό τον Mishev. Το άλλο χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ρώσος Iskenderov.

1

LAT

DAVIS SPRINGIS

2

FYR

KRSTO MISHEV

3

RUS

ELKHAN ISKENDEROV

3

POR

HENRIQUE RAMOS

 JUNIOR KUMITE MALE -76kg

Στην κατηγορία -76κ νέων ανδρών μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Τούρκος Ugur Aktas ο οποίος κέρδισε στον μεγάλο τελικό τον Σέρβο Uros Mijalkovic. Τον Mijalkovic είχε αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο ο Δημήτρης Πετσαλάς όπου και ηττήθηκε. Ο Έλληνας αθλητής, στη διαδικασία του repechage αποκλείστηκε από τον πρώτο αγώνα κόντρα στον Νορβηγό Slettevold μετά από μια αναμέτρηση θρίλερ. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στους Thomas Hickman (Αγγλία) και Jure Koren (Σλοβενία).

1

TUR

UGUR AKTAS

2

SRB

UROS MIJALKOVIC

3

ENG

THOMAS HICKMAN

3

SLO

JURE KOREN

UNDER 21 KATA MALE

Στην κατηγορία ΚΑΤΑ ανδρών (U21) είχαμε την συμμετοχή του Πάρις Κλέβαρ ο οποίος πέρασε bye στον δεύτερο γύρο, εκεί, όμως ηττήθηκε από τον Σλοβάκο Kubovic, μένοντας εκτός συνέχειας. Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κέρδισε ο Ισπανός Carbonell Lopez επικρατώντας στον τελικό του Ρώσου Emil Skovorodnikov. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Mehmet Yakan (Τουρκία) και Klemen Plazar (Σλοβακία).

1

ESP

CARBONELL LOPEZ

2

RUS

EMIL SKOVORODNIKOV

3

TUR

MEHMET YAKAN

3

SLO

KLEMEN PLAZAR

 UNDER 21 KUMITE FEMALE -53kg

Στη κατηγορία των -53κ γυναικών (U21) η Αλεξάνδρα Παππά πέρασε bye από τον πρώτο γύρο, όμως αμέσως μετά έπεσε πάνω στην Αυστριακή Plank από την οποία αποκλείστηκε. Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κέρδισε η Ρωσίδα Nika Kadzova, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ισπανίδα Marta Armentia. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Γερμανίδα Duygu Bugur και στην Τουρκάλα Asunur Yildimer.

1

RUS

NIKA  KADZOVA

2

ESP

MARTA ARMENTIA

3

GER

DUYGU BUGUR

3

TUR

ASUNUR YILDIRIMER

 UNDER 21 KUMITE FEMALE -60kg

Στην κατηγορία των -60κ. νικήτρια ήταν η Τουρκάλα Bahar Erseker η οποία επικράτησε στον μεγάλο τελικό της Γαλλίδας Lamya Matoub. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στις Ilaha Gasimova (Αζερμπαϊτζάν) και Klaudia Csak (Ουγγαρία). Από ελληνικής πλευράς είχαμε την συμμετοχή της Πανωραίας Αρνάρη η οποία ηττήθηκε στον πρώτο της αγώνας βγαίνοντας εκτός συνέχειας.

1

TUR

BAHAR ERSEKER

2

FRA

LAMYA MATOUB

3

AZE

ILAHA GASIMOVA

3

HUN

KLAUDIA CSAK

 UNDER 21 KUMITE FEMALE 60+kg

Στην κατηγορία των 60+κ. η Αυστριακή Alisa Bunchinger ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου κερδίζοντας στον τελικό την εξίσου εξαιρετική Dominika Tatarova (Σλοβακία). Νικήτριες των δύο ομίλων στο repechage ήταν οι Ivona Tubic (Κροατία) και Seyda Burucu (Τουρκία).

1

AUT

ALISA BUCHINGER

2

SVK

DOMINIKA TATAROVA

3

CRO

IVONA TUBIC

3

TUR

HAFSA SEYDA BURUCU

 UNDER 21 KUMITE MALE -68kg

Το καλύτερο δώρο, για την χώρα μας, αλλά και για γενέθλια του, που έρχονται (24 Φεβρουαρίου) έκανε στον εαυτό του ο Νίκος Κοσμάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής, στην κατηγορία των -68κ. έκανε μια φανταστική εμφάνιση δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει. Στον πρώτο γύρο δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στον Βέλγο Merin, ενώ ακολούθησε μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Aghalarzade (Αζερμπαϊτζαν).

Στα ημιτελικά ο Κοσμάς ήταν αλάνθαστος και κατάφερε να επικρατήσει του Γεωργιανού Pataridze, ενώ σε έναν δραματικό τελικό επικράτησε του πολύ καλού Γάλλου Da Costa, κατακτώντας παράλληλα το χρυσό μετάλλιο. Στην τρίτη θέση πήραν οι Pataridze και Eltemur (Τουρκία).

1

GRE

NIKOLAOS KOSMAS

2

FRA

LOGAN DA COSTA

3

GEO

DAVIT PATARIDZE

3

TUR

ERMAN ELTEMUR

 UNDER 21 KUMITE MALE -78kg

Ο Κώστας Αθανασόπουλος συμμετείχε στην κατηγορία -78κ. , ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην δεύτερη φάση των αγώνων καθώς ηττήθηκε από τον Σκοπιανό Jakupi. Στην πρώτη θέση ήρθε ο Aykan Mamayev (Αζερμπαϊτζαν), ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Ολλανδό Ozan Arslan. Το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Egor Abrakhmanov (Ρωσία) και Matus Cisar (Σλοβακία).

1

AZE

AYKHAN MAMAYEV

2

NED

OZAN ARSLAN

3

RUS

EGOR ABDRAKHMANOV

3

SVK

MATUS CISAR

 UNDER 21 KUMITE MALE 78+kg

Νικητής της τελευταίας κατηγορίας, η οποία έκλεισε τους αγώνες, στα 78+κ., ήταν ο Asiman Gurbanli (Αζερμπαϊτζάν) ο οποίος στον τελικό κατάφερε να κερδίσει τον Ρώσο Alexander Areshkin. Νικητές στους δύο ομίλους του repechage ήταν ο Γάλλος Mehdi Lakehal και ο Σλοβένος Sebastian Budhina.

1

AZE

ASIMAN GURBANLI

2

RUS

ALEXANDER ARESHKIN

3

FRA

MEHDI LAKEHAL

3

SLO

SEBASTIAN BUDHINA