Καράτε – Θέαμα και εντυπωσιακοί αγώνες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών-Γυναικών που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Πάλης στα Άνω Λιόσια υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Οι αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους παρευρισκόμενους, αποδεικνύοντας ότι έχουν να δώσουν πολλά στον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος περνάει αρκετά δύσκολες στιγμές το τελευταίο διάστημα.

Οι Έλληνες καρατέκα έβγαλαν πάθος στις αναμετρήσεις τους με τους καλύτερους να ξεχωρίζουν, αλλά και τους υπόλοιπους, που δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο, να αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Στην κατηγορία Κata ανδρών μεγάλος νικητής ήταν ο Λευτέρης Κωνσταντόπουλος (ΑΓΣ Sho Ku Kan), ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Πάρις Κλέβαρ (Okinawa Πανημαθειακός ΑΣ). Στην τρίτη θέση της κατηγορίας βρέθηκαν οι Σωτήρης Κωνσταντόπουλος (Παγκοριανθιακός ΑΣ) και ο Σταύρος Χασάπης (ΑΟΠ Καράτε Shotokan), τους οποίους ακολούθησαν οι Ανδρέας Πίσκοπος (ΑΠΣ Αιγάλεω Ολυμπιονίκης) και Γιώργος Τζίμικας (ΑΓΣ Εμπεδοκλής).

Στο Κata γυναικών η εξαιρετική Σοφία Λιβιτσάνου (φώτο) της σχολής Gojukai, η οποία κατέκτησε τον τίτλο για ακόμη μία χρονιά. Στον τελικό επικράτησε της επίσης ταλαντούχας Ειρήνης Καβακοπούλου (Σοτοκάν Αμπελοκήπων) με 4-1, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Θεοδώρα Κολινάκη (ΑΣ Οδυσσέας) και Αθανασία Σιδέρη (Α.Ο. Αθλοκίνηση).

Στο Kumite ανδρών (+84κ.) το χρυσό μετάλλιο πήγε σε ένα ακόμη εξαιρετικό Έλληνα καρατέκα τον Δημήτρη Μαργαριτόπουλο (ΑΣ. Καράτε Ειρήνη) που βγήκε νικητής στην…ενδοοικογενειακή κόντρα με τον αδερφό του Σπύρο. Τα δύο αδέλφια ακολούθησαν στο βάθρο οι Αργύρης Κωνσταντίνου (Παγκορινθιακός ΑΣ) και Θωμάς Δεμπρόπουλος (ΑΣ Καράτε Πλατέος).

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης (Okinawa Πανημαθειακός) ξεχώρισε στην κατηγορία Kumite ανδρών (-60κ), μετά από την επικράτησή του στον τελικό απέναντι στον Δημήτρη Τσεπετζίδη (ΣΕΚ Σπίτι των Πρωταθλητών).

Πίσω από τους δύο φιναλίστ βρέθηκαν οι Γιάννης Κρισίλας (Ακαδημία Κυοκουσινκάι) και Ηλίας Μπαλατσούκας (Πολυμάχον Πετρούπολης).

Στην κατηγορία Kumite ανδρών (-67κ) νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Τριανταφύλλης (ΑΓΣ Sho Ku Kan). Στον τελικό νίκησε τον Νίκο Γιδάκο (ΑΣ Καλλιθέας ΑΠΤ), ο οποίος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στην τρίτη θέση ήταν μία ακόμη μεγάλη ελπίδα για το ελληνικό καράτε Διονύσης Ξένος (ΑΣ Οδυσσέας), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και ο Άγγελος Τσιαούσης (ΣΕΚ Σπίτι των Πρωταθλητών).

Στο kumite ανδρών (-75κ) το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Ραχούτης (ΑΣ Καράτε Ειρήνη) κερδίζοντας στον τελικό τον Μιχάλη Γιαννέλη (ΑΓΣ Sho Ku Kan), ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Νίκος Κοσμάς (ΑΣ Οδυσσέας) και Φίλιππος Βασιλείου (Κρόνος Νίκαιας).

Ένας από τους καλύτερους Έλληνες καρατέκα, ο Γιώργος Τζάνος, ήταν ο νικητής στο kumite ανδρών (-84κ). Ο αθλητής του ΑΓΣ Sho Ku Kan επικράτησε στον τελικό του ανταγωνιστικού Ματθαίου Δεμπρόπουλου (ΑΣ Καράτε Πλατέος), ο οποίος κατέκτησε την δεύτερη θέση.

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Χρήστος Βουράκης (ΣΕΚ Σπίτι των Πρωταθλητών) και Σταύρος Αναστόπουλος (Αθηναϊκός ΑΣ Ελλάς Καράτε).

Μία ακόμη εντυπωσιακή παρουσία που έχει προσφέρει (και έχει ακόμα πολλά να δώσει) στο ελληνικό καράτε, η Έλενα Χατζηλιάδου (ΑΣ Κατερίνης Πιερικός), ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για μία ακόμη χρονιά, κατακτώντας τη νίκη στον τελικό του kumite γυναικών (+68κ) απέναντι στην ταλαντούχα Άννα-Μαρία Κρεμμύδα (Παγκορινθιακός ΑΣ).

Τις δύο αθλήτριες ακολούθησαν οι Αναστασία-Ευαγγελία Παραδείση (ΑΣ Οδυσσέας) και Ραφαήλα Σωτηρίου (Παντρικαλινός ΑΣ) οι οποίες κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ειρήνη Καβακοπούλου (Σοτοκάν Αμπελοκήπων) ήταν η μεγάλη νικήτρια στο kumite γυναικών (-50κ), ενώ στην κατηγορία kumite (-55κ) το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Αλεξάνδρα Παππά (ΑΣ Οδυσσέας) που κέρδισε στον τελικό την Μαριάννα Αργιαντζή (ΑΣ Καράτε Ειρήνη).

Την τρίτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας κατέκτησαν οι Θεοδώρα Λαλαούνη (Athletic Center of Neo Faliro) και Χριστίνα-Γεωργία Τζιώτη (ΑΣΕΚ Ελληνικού Αττικής).

Στην κατηγορία kumite γυναικών (-61κ) ο τελικός μεταξύ των Βασιλική Καραπλιάγγου (Σ. Φίλων ΙΑΠ Καράτε Στεφανοβικείου) και Παναγιώτας Κουζιλού (ΑΣΕΚ Ελληνικού Αττικής) έβγαλε νικήτρια την πρώτη η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Την τρίτη θέση της κατηγορίας μοιράστηκαν οι Πανωραία Άρναρη (ΑΣΠ Ψαχνών) και Παρασκευή Κρητικού (ΑΣΚ Δόξα Γαλατσίου).

Τέλος, στο kumite γυναικών (-68κ) το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βασιλική Πανετσίδου (Okinawa Πανημαθειακός ΑΣ) που κέρδισε στον τελικό την Βαλεντίνα Μπαρλαμπά (ΑΣ Μαχητές Περάματος). Τις δύο κοπέλες ακολούθησαν από το τρίτο σκαλί του βάθρου οι Ζωή Γιαννουκάκου (ΑΣ Πολυδεύκης) και Ουρανία Κατσίπη (ΑΣ Κηρέως).