Καράτε – Έκαναν περήφανη την Ελλάδα!

Ελληνικό χρώμα είχε το openτης Κωνσταντινούπολης που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Τουρκία.  Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από την Έλενα Χατζηλιάδου και την Βίκυ Πανετσίδου οι οποίες «ανάγκασαν» να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος δυο φορές, καθώς κατέκτησαν από ένα χρυσό μετάλλιο!

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε την έξυπνη κίνηση τόσο του προπονητή κ. Μάξιμου Χατζηλιάδη, όσο και της ελληνικής αποστολής καθώς άλλαξαν κατηγορία στις δυο αθλήτριες με την Χατζηλιάδη να συμμετέχει σε αυτήν των +68κ. καθώς όπως αποδείχθηκε ήταν πολύ πιθανό οι δυο αθλήτριες μας να βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του τουρνουά.

Μέχρι να φτάσει στον τελικό η Έλενα, η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κατηγορία των γυναικών, ξεπέρασε διαδοχικά τα εμπόδια των Muge Karamehmetoglu(Τουρκία), Yesly Pina (Βενεζουέλα) και Jeanis Colzani (Βραζιλία). Στον μεγάλο τελικό η Χατζηλιάδου έδωσε μια πραγματική παράσταση καθώς επικράτησε της OliviaGrant (Καναδάς) με 4-0!

Εντυπωσιακή η Πανετσίδου!

Εκπληκτική ήταν και η Βίκυ Πανετσίδου η οποία έφτασε και αυτή στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αποκλείοντας τις Jamalliah Jamaludin(Μαλαισία), Lydia Mossel (Ολλανδία) και την Meltem Hocaoglu(Τουρκία). Στο μεγάλο τελικό αντιμετώπισε την Fatma Reda(Αίγυπτος) την οποία και κέρδισε με αποτέλεσμα να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των -68κ.

Φυσικά μεγάλη ήταν και η συμβολή του έμπειρου προπονητή Μάξιμου Χατζηλιάδη του οποίου οι οδηγίες προς τα χρυσά κορίτσια ήταν πολύτιμες.