Κανόε Καγιάκ – Canoe Slalom World Cup: Πολύ καλή εμφάνιση από τον Χρήστο Τσακμάκη

Πράγα, ΤΣΕΧΙΑ–  Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην τρίτη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου σλάλομ στο αγώνισμα C1 ο Χρήστος Τσακμάκης, ο οποίος κατέκτησε την 17η θέση σε σύνολο 58 αθλητών.

Ο Έλληνας αθλητής πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά, μία πολύ σημαντική διάκριση για τα ελληνικά χρώματα καθώς μην ξεχνάμε ότι στο συγκεκριμένο θεσμό συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές από όλο τον κόσμο.

Ο Τσακμάκης ξεκίνησε την προσπάθειά του από την πρώτη προκριματική σειρά αγωνιζόμενος απέναντι σε πολύ δυνατά ονόματα όπως αυτό του Βρετανού David Florence, αλλά και του Σλοβάκου Michal Martikan.

Στην πρώτη αυτή δοκιμασία ο Τσακμάκης πήρε την 29η θέση με χρόνο 92.68 έχοντας παράλληλα και δύο λεπτά ποινής, παίρνοντας το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Εκεί έκανε παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένος καταλαμβάνοντας την 17η θέση, με χρόνο 100.61 έχοντας και πάλι δύο λεπτά ποινής, αν και σε αυτό το σημείο ο Τσακμάκης στάθηκε λίγο άτυχος, καθώς «κόλλησε» μία πόρτα πριν από το φινάλε που του κόστισε στο τελικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, όπως αναφέραμε στην αρχή πρόκειται για μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον Τσακμάκη ο οποίος κατάφερε να μπει σε έναν ημιτελικό απέναντι σε πολύ δύσκολους και έμπειρους αντιπάλους.

Μεγάλος νικητής ο Martikan

Το χρυσό μετάλλιο σε αυτή την τρίτη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου πήγε στον «θρύλο» του C1 Michal Martikan. Ο Σλοβάκος αν και στον προκριματικό βρέθηκε στην 16η θέση, στον ημιτελικό ανέβασε την επίδοσή του, καθώς πλασαρίστηκε στην 4η θέση.

Στον τελικό ήταν εξαιρετικός και με χρόνο 93.56 (και δύο λεπτά ποινής) πήρε το χρυσό μετάλλιο. Θυμίζουμε ότι ο Σλοβάκος είναι δύο φορές «χρυσός» ολυμπιονίκης, αλλά και δέκα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (C1, C1-team).

Μεγάλη «μάχη» όμως είχαμε για το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο κρίθηκε ανάμεσα στον Βρετανό David Florence και τον Σλοβένο Benjamin Savsek. Νικητής σε αυτή τη «μονομαχία» αναδείχθηκε ο Florence με τον Savsek να χάνει ουσιαστικά το ασημένιο μετάλλιο μέσα από τα χέρια του…

Ο Βρετανός και παγκόσμιος πρωταθλητής, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς πήρε την πρώτη θέση τόσο στον προκριματικό όσο και στον ημιτελικό. Στον τελικό όμως αντιμετώπισε κάποια προβλήματα που του κόστισαν σε χρόνο. Είχε δυο λεπτά ποινής στην πόρτα «12» ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του σε χρόνο 95.43.

Από τη μεριά του ο Savsek κατέλαβε την 10η θέση στον προκριματικό, ενώ στον ημιτελικό κατάφερε να κερδίσει τέσσερις θέσεις και να πλασαριστεί στην 6η. Ωστόσο και στα δύο αυτά σκέλη δεν κατάφερε να αποφύγει τα λάθη (τέσσερα λεπτά στον προκριματικό και δύο στον ημιτελικό). Ο τελικός όμως ήταν καταστροφικός για τον πρωταθλητή Ευρώπης πριν από λίγο καιρό στη Βιέννη, με τον Savsek να έχει αρκετά προβλήματα στις πόρτες «7», «10» και «11» με αποτέλεσμα να χάσει έξι ολόκληρα λεπτά μένοντας στην 3η θέση με συνολικό χρόνο 95.59.

Η πιο…προσεκτική διαδρομή έγινε από τον Γερμανό Jan Benzien ο οποίος ήταν ο μοναδικός από την δεκάδα του τελικού, που δεν υπέπεσε σε λάθος. Έκανε άπταιστη διαδρομή ολοκληρώνοντας σε 65.64 όντας 0.05 πιο αργός από τον Savsek.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Vitezslav Gebas (Τσεχία) με 96.73 (τέσσερα λεπτά ποινής) και Alexander Slafkovsky (Σλοβακία) με 98.01 (τέσσερα λεπτά ποινής).