Κανόε Καγιάκ – Canoe Slalom WC#2: Εντυπωσίασε ο Grigar

La Seu d’ Urgell, Ισπανία— Ο Jakub Grigar απέδειξε στα προκριματικά της Παρασκευής για πιο λόγο των θεωρούν το μεγαλύτερο ταλέντο στο σλάλομ (Κ1). Ο 19χρονος πήρε άνετα την πρόκριση στα ημιτελικά του της Κυριακής ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του στην πρώτη θέση με χρόνο 87.64.

Πίσω του βρέθηκε ο Ισπανός Samuel Hernanz με χρόνο 87.72 ξεσηκώνοντας τους συμπατριώτες του που βρέθηκαν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του La Seu, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Vit Prindis με 88.38.

Με τον νικητή της πρώτης σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου, Giovanni de Gennaro, να απουσιάζει το μεγάλο φαβορί στην κατηγορία είναι αναμφίβολα ο Αμερικανός και παγκόσμιος πρωταθλητής Michal Smolen, ο οποίος ωστόσο χρειάστηκε τη δεύτερη κούρσα για να εξασφαλίσει μια θέση στον ημιτελικό της Κυριακής.

Αντίθετα η ημέρα για την κατηγορία σημαδεύτηκε με δύο εκπλήξεις καθώς τόσο ο «χρυσός» ολυμπιονίκης Daniele Molmenti (Iταλία), όσο και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Vavrinec Hradilek (Τσεχία) έμειναν εκτός ημιτελικού.

Στην κατηγορία των γυναικών η Ισπανή Maialen Chourraut, πήρε την πρώτη θέση τερματίζοντας σε χρόνο 98.88 κάνοντας ένα βήμα προς την τρίτη νίκη της σε σειρά παγκοσμίου κυπέλλου που διεξάγεται στη χώρα της.

Την 33χρονη ακολούθησε η 9η στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου στην Ivrea (Ιταλία), Βραζιλιάνα Ana Satila με 99.10, ενώ στην πρώτη τριάδα της προκριματικής φάσης βρέθηκε μία ακόμη Ισπανίδα η Irati Goikoetxea με χρόνο 99.16.

Ξεχώρισε η Vilarrubla

Στην κατηγορία C1 στις γυναίκες θέση στον ημιτελικό εξασφάλισε η Ισπανή Nuria Vilarrubla, η οποία ήταν μακρά η ταχύτερη στον προκριματικό της Παρασκευής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Vilarrubla ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 105.41 έχοντας διαφορά +6.59(!) από την δεύτερη Claire Jacquet.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η «ασημένια» της πρώτης σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου, Mallory Franklin με 112.24. Η μεγάλη απουσία της κατηγορίας δεν είναι άλλη από αυτή της Jessica Fox με την Αυστραλή να παίρνει μέρος μόνο στο Κ1.

Nuria Vilarrubla

Μεγάλη μάχη αναμένεται να δούμε στους άνδρες της κατηγορίας C1 με τον Matej Benus να κερδίζει για κάτι λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα τον Ισπανό Ander Elosegi, με τον Σλοβάκο να σταματάει στα 92.42 και τον Ισπανό στα 94.30.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Γάλλος Gargaud Chanut (94.40), ενώ στον ημιτελικό θα βρεθούν τόσο ο Βρετανός Florence, που πήρε την 11η θέση, όσο και ο κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στην Ivrea, Thomas Koechin (Ελβετία) παρά την άσχημη εμφάνιση και την 18η θέση που κατέλαβε.

Στην κατηγορία C2 οι Βρετανοί Florence/Hounslow ήταν οι νικητές στα προκριματικά έχοντας διαφορά μόλις +0.41 από τους Γάλλους Scianimanico/Cailhol, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Βραζιλιάνοι και μεγάλη ελπίδα για τη χώρα τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Correa/Oliveira.

Matej Benus

Αποκλείστηκε ο Ζησέκας

Στα προκριματικά της Παρασκευής είχαμε και ελληνική εκπροσώπηση με τον Παναγιώτης Ζησέκα να συμμετέχει και στις δύο κατηγορίες (K1, C1).

Στην C1 , o αθλητής του ΝΟΧ πήρε την 61η θέση στην πρώτη κούρσα, έχοντας προβλήματα στις πόρτες 2,3,9, 15 και 18 παίρνοντας 12 βαθμούς ποινής, ενώ στη δεύτερη κούρσα ήταν σαφώς καλύτερος τερματίζοντας στην 40η θέση με 131.53 και 4 βαθμούς ποινής μένοντας εκτός ημιτελικού.

Στην κατηγορία Κ1, ο Ζησέκας πλασαρίστηκε στην 72η θέση με 6 βαθμούς ποινής και χρόνο 109.80, ενώ στη δεύτερη προσπάθεια βρέθηκε στην 46η θέση με 112.09 και 2 βαθμούς ποινής χάνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης.