Κανόε Καγιάκ – Εξαιρετική εμφάνιση και πρόκριση στον ημιτελικό του Κ1 200μ. για την Πιπιτσούλη

Η Σοφία Πιπιτσούλη πραγματοποίησε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σπριντ που πραγματοποιείται στην πόλη Duisburg της Γερμανίας και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή (1.09).

Η Ελληνίδα αθλήτρια κληρώθηκε να αγωνιστεί στην πρώτη προκριματική σειρά απέναντι σε «μεγαθήρια» του αγωνίσματος όπως η «χρυσή» ολυμπιονίκης και παγκόσμιας πρωταθλήτρια Lisa Carrington, ωστόσο μπόρεσε να ξεπεράσει το άγχος και να κάνει μια εξαιρετική διαδρομή τερματίζοντας στην έβδομη θέση με χρόνο 43.913.

Αν και την πρόκριση έπαιρναν οι έξι πρώτες θέσεις η Σοφία Πιπιτσιούλη έκανε τον καλύτερο έβδομο χρόνο με αποτέλεσμα να πάρει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τον ημιτελικό του Κ1 200μ.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το φαβορί Lisa Carrington με 39.844, δεύτερη ήταν η Natasa Douchev-Janic (Ουγγαρία) με 40.003, τρίτη η Ισπανίδα Teresa Portela με 40.591, τέταρτη η Martina Kohlova (Σλοβακία) με 41.262, ενώ τις άλλες δύο θέσεις συμπλήρωσαν η Καναδή Michelle Russel (41.511) και η Νοτιαφρικανή Bridgite Hartley ολοκληρώνοντας τα 200μ. σε χρόνο 43.295.

«Χαρούμενη που μπήκα στον ημιτελικό»

Η Σοφία Πιπιτσούλη μίλησε στο othersportsnews.gr για τη μεγάλη πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κ1 200μ.

«Είμαι χαρούμενη που πήρα την πρόκριση για τον ημιτελικό κι αυτό γιατί η σειρά ήταν πολύ δύσκολη, καθώς είχα να αντιμετωπίσω αθλήτριες με χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και ολυμπιονίκες, όπως η Carrington η οποία έχει πάρει φέτος και τα τρία παγκόσμια κύπελλα.

Τα πράγματα πιστεύω θα ήταν ακόμα καλύτερα σε μια διαφορετική σειρά, όμως παρά το γεγονός αυτό τα πράγματα πήγαν πολύ καλά. Ξεκίνησα καλά και μέχρι τα 180μ. ήμασταν όλες μαζί, από εκεί και πέρα δημιουργείται η μικρή διαφορά όπου και κρίνονται οι θέσεις. Η κούρσα του ημιτελικού είναι ακόμα πιο δύσκολη, ωστόσο από την πλευρά μου θα αγωνιστώ χωρίς άγχος και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Είμαι ικανοποιημένη όμως θέλω να δείξω και στον ημιτελικό ένα πολύ καλό πρόσωπο».