Κανόε Καγιάκ – Ακόμη ένα πρωτάθλημα για τον Ναυτικό Αθλητικό Σύνδεσμο!

Για μια ακόμη χρονιά το Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας-Καγιάκ στον Σχοινιά, φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κανόε καγιάκ (σπριντ) συγκεντρώνοντας αρκετό κόσμο σε μια διοργάνωση στην οποία η Ελληνική Ομοσπονδία πήρε άριστα.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος (Ν.Α.Σ) ο οποίος συγκέντρωσε 297, 5 βαθμούς. Αυτό ήταν το ένατο συνολικά πρωτάθλημα χάρη στο οποίο ο Ν.Α.Σ έπιασε στην κορυφή τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου & Αργοναύτες ο οποίος είχε τις περισσότερες κατακτήσεις (9) σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται από το 1991.

Πολύ καλή ήταν η παρουσία και της ομάδας του Ναυτικού Όμιλου Πόρου-Τροιζηνίας η οποία μετά από την τέταρτη θέση που είχε κατακτήσει στο περσινό πρωτάθλημα κατάφερε να ανέβει φέτος στο δεύτερο σκαλί του βάθρου συγκεντρώνοντας 208,0 βαθμούς μία εξαιρετική επίδοση σε σχέση με την περσινή, όπου και είχε συγκεντρώσει 147,5 βαθμούς.

Εντυπωσιακή ήταν η φετινή άνοδος και του Ναυτικού Όμιλου Παμβώτιδος, ο οποίος ανέβηκε δύο θέσεις σε σχέση με πέρσι, μαζεύοντας 143,0 βαθμούς. Από εκεί και πέρα ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών με σύνολο 139, 5 βαθμούς κατετάγη τέταρτος, πιο πίσω βρέθηκε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης με 109, 0 βαθμούς, ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας (κάτοχος τεσσάρων πρωταθλημάτων στο παρελθόν) με 93,0 βαθμούς.

Ακολούθησε στην έβδομη θέση ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου & Αργοναύτες (πολυνίκης του θεσμού, αλλά με «συγκάτοικο» τον Ν.Α.Σ πλέον) με 90,5 βαθμούς, με την πρώτη 12άδα να συμπληρώνεται από τους Ναυτικό Όμιλο Χανίων (60,0), Ναυτικό Όμιλο Μεθάνων «Νηρηίς» (26,5), Γυμναστικό Ναυτικό Όμιλο «Σαλαμίνα» (22,5), Ναυτικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας (19,0) και Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου (16,5).

Η πλήρης βαθμολογία του 24ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Στη διοργάνωση δεν κατάφερε τελικά να παρευρεθεί (όπως πέρσι) ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Αδριανός ο οποίος απέστειλε την παρακάτω επιστολή: «Ανειλημμένες υποχρεώσεις δε μου επέτρεψαν να παρευρίσκομαι στους τελικούς. Εύχομαι όμως κάθε επιτυχία στους συναγωνιζόμενους σήμερα αθλητές και τις αθλήτριες. Είναι σημαντικό η δυναμική του αθλήματος τα τελευταία χρόνια να συνεχιστεί και να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο για να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι  Έλληνες  σ’ αυτό. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, είναι ιδιαίτερα θετικό ότι διαθέτουμε τόσο τους ανθρώπους που μπορούν να επιδιώξουν αυτόν το στόχο, όσο και  αθλητικές εγκαταστάσεις όπως το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.»