Κέρλινγκ – WWCC: Κέρδισε το ντέρμπι η Ελβετία

Οι δύο ομάδες μοιράζονταν την 1η θέση πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση, ωστόσο η Ελβετία ήταν εκείνη που «χτύπησε» πρώτη. Στο πρώτο end η Alina Paetz κατάφερε να δώσει προβάδισμα δύο πόντων, ενώ το σκορ ανέβηκε στο 3-0 μετά το δεύτερο end. Ο Καναδάς απάντησε με δύο κερδισμένους πόντους στο τρίτο, με τις παίκτριες της Ελβετίας να διατηρούν το προβάδισμα των δύο πόντων στο 4ο end.

Τα πάντα κρίθηκαν στο 10ο και τελευταίο end με την Καναδή Jennifer Jones να προσπαθεί να πάρει δύο πόντους για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Αν και χρειάστηκε να επιστρατευτεί το μηχάνημα μέτρησης, ο Καναδάς τελικά κατάφερε να πάρει έναν πόντο κι όχι δύο με την Ελβετία να κατακτά τη νίκη με 7-6. Με το αποτέλεσμα αυτό η κάτοχος του τίτλου έφτασε τις 8 νίκες σε 9 ματς, ενώ ο Καναδάς υποχώρησε στη 2η θέση μετά την δεύτερη ήττα του.

Νίκη για τη Σκωτία

Σκωτία και Γερμανία βρέθηκαν αντιμέτωπες με στόχο το βήμα προς τις θέσεις που οδηγούν στα play-off. Η Σκωτία πήρε τον πρώτο πόντο, ωστόσο η Γερμανία κατάφερε να προηγηθεί με 2-1 στο 2ο end, ενώ στο 5ο η αρχηγός της Σκωτίας, Eve Muirhead, πήρε δύο πόντους φέρνοντας την ομάδα της ξανά μπροστά στο σκορ με 4-3. Αυτό αποδείχθηκε και το καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού με τη Σκωτία να επικρατεί τελικά στο 10ο end με 7-5.

Στη μάχη για τα play-off παρέμεινε και η Κίνα η οποία επικράτησε της Δανίας με 10-3 παίρνοντας τρεις πόντους στο 4ο και το 7ο end και δύο στο 2ο και το 5ο. Στο τέταρτο παιχνίδι οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν τη Φινλανδία η οποία επικράτησε πετυχαίνοντας τρεις πόντους στο 6ο end και δύο στο 8ο φτάνοντας στη νίκη με 8-4.

Βαθμολογία

1. Ελβετία 8-1 2. Καναδάς 7-2 3. Κίνα 6-3 4. Ρωσία 6-3 5. Σκωτία 6-3 6. Ιαπωνία 5-4 7. Σουηδία 5-4 8. Γερμανία 4-5 9. ΗΠΑ 3-6 10. Δανία 2-7 11. Φινλανδία 2-7

12. Νορβηγία 0-9