Κέρλινγκ – WWCC: Ιδανική αρχή για την Ελβετία

Η Binia Feltscher-Beeli οδήγησε την Ελβετία πέρσι στη νίκη, ενώ και σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών η τετράδα με αρχηγό την Aline Paetz, δείχνει έτοιμη να συνεχίσει την κυριαρχία. Η Ελβετία προηγήθηκε με 2-1 στο τέταρτο end παίρνοντας τελικά τη νίκη με 5-3.

Σε άλλα ματς, η Γερμανία μπορεί να χρειάστηκε ένα επιπλέον end για να φτάσει στη νίκη επί της Σουηδίας με 6-4. Η αρχηγός της Γερμανίας, Daniela Driendl, ήταν εκείνη που σημείωσε δύο πόντους στην τελευταία πέτρα της κανονικής περιόδου ισοφαρίζοντας το σκορ σε 4-4. Στη συνέχεια, η Σουηδή Maria Prytz δεν σημάδεψε σωστά με τη Γερμανία να σημειώνει ακόμη δύο πόντους και να φτάνει στην επικράτηση.

Η Νορβηγία αντιμετώπισε την Κίνα με την αρχηγό των Νορβηγίδων, Kristin Skaslien, να δίνει τους πρώτους τρεις πόντους στην ομάδα της στο ματς. Στο τέταρτο end ήταν σειρά της Κίνας να πάρει τρεις πόντους με την αρχηγό τους Sijia Liu να δίνει προβάδισμα στο σκορ με 5-4. Η Κίνα πήρε άλλους δύο πόντους στο 8ο και έναν στο 9ο end, παίρνοντας και τη νίκη με 10-6.

Στο παιχνίδι των ΗΠΑ με τη Ρωσία το καθοριστικό ήταν στο 7ο end όταν η Ρωσίδα αρχηγός Anna Sidorova χτύπησε μία πέτρα των ΗΠΑ και πήρε τέσσερις πόντους δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα της με 9-4, με τη Ρωσία να φτάνει τελικά στη νίκη με το εντυπωσιακό 12-4.