Κέρλινγκ – WWCC: ‘Έκλεισαν τα εισιτήρια για τα προημιτελικά

Με τη νίκη της Ρωσίας η Κίνα μοιράστηκε την 4η θέση με τη Σκωτία, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο tie-breaker με τη νικήτρια να παίρνει την 4η θέση.

Η Ρωσία άρχισε δυνατά το ματς παίρνοντας δύο πόντους στο πρώτο και το δεύτερο end ανεβάζοντας γρήγορα το σκορ στο 4-0. Στο τριτο end, η αρχηγός της Κίνας, Sijia Liu, πήρε δύο πόντους μειώνοντας σε 4-2, αλλά στο επόμενο end η Ρωσία ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +4. Οι Ρωσίδες τελείωσαν το ματς με τρεις πόντους στο 9ο end.

Στο τελευταίο της παιχνίδι στον όμιλο η Ελβετία αντιμετώπισε τη Σουηδία έχοντας ήδη εξασφαλίσει την 1η θέση. Στο πέμπτο end του παιχνιδιού η αρχηγός της ομάδας, Alina Paetz πήρε δύο πόντους δίνοντας προβάδισμα με 4-2. Η Ελβετία πήρε άλλους δύο πόντους στο έκτο end φτάνοντας στη νίκη με 7-5.

Η Νορβηγία έκλεισε την παρουσία της με νίκη, την πρώτη στη φετινή διοργάνωση, επικρατώντας των ΗΠΑ με 8-5. Το καθοριστικό σημείο του ματς ήταν το έκτο end όπου και προηγήθηκε με 6-3.

Την ελευταία εμφάνιση, μπροστά στο κοινό της χώρας της πραγματοποίησε η Ιαπωνία, η οποία αντιμετώπισε τη Γερμανία. Το ματς άρχισε καλά για την οικοδέσποινα με την αρχηγό Ayumi Ogasawara να παίρνει τρεις πόντους στο εναρκτήριο end. Η Ιαπωνία πήρε τέσσερις πόντους στο έβδομο end ολοκληρώνοντας το ματς στο 9ο end με ακόμη έναν πόντο φτάνοντας στη νίκη με 10-5.

Βαθμολογία

1. Ελβετία 10-1 2. Καναδάς 9-2 3. Ρωσία 8-3 4. Κίνα 7-4 5. Σκωτία 7-4 6. Ιαπωνία 6-5 7. Σουηδία 5-6 8. Δανία 4-7 9. Γερμανία 4-7 10. ΗΠΑ 3-8 11. Φινλανδία 2-9

12.Νορβηγία 1-10