Κέρλινγκ – Curling WCH 2016: Στον τελικό ο Καναδάς

Βασιλεία, Ελβετία— Η Ελβετία του πάει πολύ. Πριν από τέσσερα χρόνια ο Καναδάς είχε πάρει τον τίτλο κερδίζοντας σε εκείνον τον δραματικό τελικό της Βασιλείας, τη Σκωτία με 8-7 στο 11ο end.

Τέσσερα χρόνια μετά, στην ίδια πόλη, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου. Σίγουρα με άλλη αντίπαλο μιας και η Σκωτία έμεινε αρκετά μακριά από τον καλό της εαυτό και μοιραία εκτός πλέι-οφ.

Ο Καναδάς άρχισε με το δεξί καθώς ολοκλήρωσε στο πρώτο end από τη θέση του οδηγού παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. Η Δανία κατάφερε να βρει λύση ισοφαρίζοντας σε 1-1, αλλά το τρίτο end βρήκε και πάλι τον Καναδά μπροστά με 2-1.

Στο πέμπτο end η Δανία ισοφάρισε εκ νέου (2-2), ενώ η διαφορά των δύο ομάδων φάνηκε στο έβδομο end, με τον Καναδά να παίρνει τρεις βαθμούς κάνοντας το 5-2 με τους Δανούς να μειώνουν στο ένατο end διαμορφώνοντας το τελικό 5-3.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Καναδάς να βρεθεί απευθείας στον τελικό, ενώ η Δανία έχει ακόμη μια ευκαιρία καθώς πήρε την πρόκριση στον ημιτελικό και πλέον θα περιμένει τον νικητή από τη σημερινή αναμέτρηση Ιαπωνία – ΗΠΑ.