Κέρλινγκ – Curling WCH 2016: Μάχη για μια θέση στα πλέι-οφ

Βασιλεία, Ελβετία— Στην τελική ευθεία μπαίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα κέρλινγκ που διεξάγεται στην Ελβετία. Η σημερινή είναι η 17η αγωνιστική της φάσης του ομίλου με τον Καναδά να είναι η μοναδική ομάδα που έχει εξασφαλίσει μια θέση στα πλέι-οφ όντας πρώτος και με ρεκόρ 9-1. Η μοναδική ομάδα που κατάφερε να τον σταματήσει ήταν η κάτοχος του τίτλου Σουηδία (4-3), η οποία μάλιστα κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι-οφ.

Ως πρώτος στον όμιλο, ο Καναδάς θα αγωνιστεί στα πλέι-οφ έχοντας το πλεονέκτημα ότι σε περίπτωση νίκης θα αποφύγει τον ημιτελικό και θα περάσει απευθείας στον τελικό. Αντίθετα, για τις υπόλοιπες ομάδες θα υπάρξει ημιτελικός.

Η σημερινή αγωνιστική, η οποία ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς πέντε ομάδες παλεύουν για τρεις θέσεις. Η Δανία αντιμετωπίζει τη Σουηδία στο πιο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς.

Ο ήδη πρώτος Καναδάς, αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Ελβετία, οι ΗΠΑ παίζουν με τη Γερμανία, ενώ η Φιλανδία θα βρει μπροστά της την Ιαπωνία.

Νωρίτερα το μεσημέρι, διεξήχθη η 16η αγωνιστική με την Ιαπωνία να παίρνει μια σημαντική νίκη κόντρα στη Ρωσία με 7-2, γεγονός που τη διατηρεί σε θέση πρόκρισης, ενώ η Σουηδία έχασε πολύτιμο έδαφος μετά την ήττα κόντρα στη Σκωτία και μάλιστα στο τελευταίο end με 5-4.

Σπουδαία νίκη σημείωσε η περσινή φιναλίστ και κάτοχος τεσσάρων τίτλων, Νορβηγία, κόντρα στην Ελβετία με 7-4. Τέλος η Γερμανία σε ένα αδιάφορο παιχνίδι η Ν.Κορέα επικράτησε της Γερμανίας με 9-6.

Ελβετία – Νορβηγία

16η Αγωνιστική

Ιαπωνία – Ρωσία 7-2 Σουηδία – Σκωτία 4-6 Ελβετία – Νορβηγία 4-7

Γερμανία – Ν. Κορέα 6-9

17η Αγωνιστική

Καναδάς – Ελβετία ΗΠΑ – Γερμανία Φινλανδία – Ιαπωνία

Δανία – Σουηδία

Βαθμολογία

1. Καναδάς 9-1 2. Δανία 7-3 3. Ιαπωνία 7-3 4. ΗΠΑ 7-3 5. Νορβηγία 7-4 6. Σουηδία 6-4 7. Φινλανδία 5-5 8. Σκωτία 5-6 9. Ελβετία 4-6 10. Ν.Κορέα 2-9 11. Ρωσία 2-9

12. Γερμανία 1-9