Κέρλινγκ – Curling Mixed Championship: Ξέσπασμα από Νορβηγία, αήττητη η Τουρκία

Η ανανεωμένη Νορβηγία χρειάστηκε έξι ends για να φτάσει σε μια εύκολη νίκη απέναντι στη Λευκορωσία επικρατώντας με 14-0. Christer Wilbe (skip), Elin Ingvaldsen, Victor Bergerskogen και Jeanette Husnes Moe άφησαν πίσω τους τις δύο σερί ήττες της Κυριακής από Ν.Ζηλανδία (8-0) και Σκωτία (8-1) ξεσπώντας πάνω στη Λευκορωσία. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κέρδισαν και τα έξι ends με το πιο παραγωγικό να είναι το πέμπτο (5-0) φτάνοντας σε μια επιβλητική νίκη. Τα δύο παιχνίδι που απομένουν για τη Νορβηγία στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου είναι και τα πιο κρίσιμα καθώς θα αγωνιστεί τόσο με την 2η (αυτήν την ώρα) Ιταλία, αλλά και και με την 3η Ιαπωνία με στόχο το 2/2 και την απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στον πρώτο όμιλο η Σκωτία διατήρησε το αήττητο στην αγωνιστική της Δευτέρας επικρατώντας της Ιαπωνία με 7-1 κάνοντας το 3/3 έχοντας τον πρώτο λόγο για την απευθείας πρόκριση και την αποφυγή των πλέι-οφ. Αήττητη παραμένει και η περσινή φιναλίστ Σουηδία, η οποία ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Βραζιλίας με 10-2 διατηρώντας την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο. Μαζί της και η εκπληκτική Ουγγαρία η οποία σημείωσε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες με πιο πρόσφατο «θύμα» την Ιρλανδία κερδίζοντας με 9-2.

Στον τρίτο όμιλο η Ρωσία συνεχίζει να έχει το προβάδισμα έχοντας το απόλυτο των νικών. Την οικοδέσποινα ακολουθεί η Τσεχία που την Δευτέρα επικράτησε της Πολωνία με 8-3, ενώ από κοντά βρίσκεται και η πάντα υπολογίσιμη Δανία. Στον τέταρτο όμιλο ο δυνατός Καναδάς δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στην «πρωτάρα» Ανδόρα κερδίζοντας με 7-2, ενώ στο πέμπτο όμιλο όλοι περιμένουν τη μεγάλη αναμέτρηση της Πέμπτης με την Τουρκία να αντιμετωπίζει τη Γερμανία στο παιχνίδι που, λογικά, θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο. Τόσο η Τουρκία, όσο και η Γερμανία διατηρούν το αήττητο έχοντας από τρεις νίκες.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου
Α’ Όμιλος
Ιταλία – Ν.Ζηλανδία 7-4 Ιαπωνία – Σκωτία 4-7

Λευκορωσία – Νορβηγία 0-14

Β’ Όμιλος
Σουηδία – Βραζιλία 10-2
Ιρλανδία – Ουγγαρία 2-9

Γ’ Όμιλος
Καζακστάν – Δανία 2-16 Πολωνία – Τσεχία 3-8

Αυστραλία – Καζακστάν 9-4

Ε’ Όμιλος
Ουαλία – Ελβετία 2-8 Σλοβενία – Εσθονία 3-4

Εσθονία – Ελβετία 3-6

Δ’ Όμιλος
Γαλλία – Λετονία 4-9 Κορέα – Αυστρία 0-10 Ανδόρα – Καναδάς 2-7

ΗΠΑ – Βέλγιο 10-5

Τρίτη 18 Οκτωβρίου Session 14 (08:00)Βραζιλία – Ν.Ζηλανδία (Α’ Όμιλος) Ιταλία – Ιαπωνία (Α’ Όμιλος) Σλοβενία – Ολλανδία (Ε’ Όμιλος) Ουαλία – Τουρκία (Ε’ Όμιλος)

Ρωσια – Δανία (Γ’ Όμιλος)

Session 15 (12:00)
Αυστρία – Γαλλία (Δ’ Όμιλος) Γερμανία – Εσθονία (Δ’ Όμιλος) Ελβετία – Κροατία (Ε’ Όμιλος) Ανδόρα – ΗΠΑ (Δ’ Όμιλος)

Σουηδία – Αγγλία (Β’ Όμιλος)

Session 16 (16:00)
Ρουμανία – Κροατία (Ε’ Όμιλος) Καζακστάν – Ρωσία (Γ’ Όμιλος) Βέλγιο – Καναδάς (Δ’ Όμιλος) Σλοβακία – Φινλανδία (Β’ Όμιλος)

Τουρκία – Ολλανδία (Ε’ Όμιλος)

Session 17 (20:00)
Λετονία – Κορέα (Δ’ Όμιλος) Πολωνία – Αυστραλία (Γ’ Όμιλος) Βραζιλία – Ουγγαρία (Β’ Όμιλος) Κροατία – Γερμανία (Ε’ Όμιλος)

ΗΠΑ – Γαλλία (Δ’ Όμιλος)