Κέρλινγκ – Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Σουηδία

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σουηδία είχε το προβάδισμα από την αρχή κερδίζοντας τρεις πόντους στο πρώτο end. Η Νορβηγία στη συνέχεια κατάφερε να ανακάμψει ισοφαρίζοντας σε 3-3, αλλά ο αρχηγός των Σουηδών, Niklas Edin, πέτυχε άλλους τρεις πόντους δίνοντας στην ομάδα του τον έλεγχο του αγώνα.

Ένα ακόμη «τρίποντο» στο 7ο end ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 9-4, ενώ το μόνο που κατάφερε να κάνει η κάτοχος του τίτλου, Νορβηγία, ήταν να σημειώσει έναν πόντο στο 8ο end.

Οι Νορβηγοί ουσιαστικά, παρέδωσαν τον παγκόσμιο τίτλο στη Σουηδία πριν ολοκληρωθεί το 9ο end με τον Edin να σφραγίζει τη νίκη για την ομάδα του διαμορφώνοντας το τελικό 9-5. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τη Σουηδία αυτός ήταν ο έβδομος τίτλος στην ιστορία της, ο δεύτερος τα τελευταία τρία χρόνια και ο τέταρτος επι καναδικού εδάφους.

«Χάλκινος» ο Καναδάς

Ο…οικοδεσπότης Καναδάς κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο καθώς επικράτησε της Φινλανδίας με 8-4 στον αγώνα που προηγήθηκε του μεγάλου τελικού. Οι Καναδοί άρχισαν δυναμικά με τον αρχηγό τους, Pat Simmons, να ανοίγει το σκορ στο πρώτο end και να διπλασιάζει το πλεονέκτημά τους στο δεύτερο. Ο αρχηγός των Φινλανδών, Aku Kauste, έβαλε την ομάδα του ξανά στο ματς σημειώνοντας εναν πόντο στο 3ο end, ωστόσο ο Simmons απάντησε στο 4ο με τον Καναδά να παίρνει προβάδισμα με 5-1.

Ο Kauste κατάφερε να μειώσει εκ νέου, αλλά ο Simmons έδωσε στην ομάδα του δύο πόντους στο 6ο end. Οι Φινλανδοί απάντησαν με δύο πόντους στο 8ο, όμως ήταν πλέον αργά καθώς οι Καναδοί με τον πόντο που σημείωσαν στο 9ο end ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση επικρατώντας με το τελικό 8-4. Οι Καναδοί είνα κυριάρχοι στο θεσμό έχοντας κατακτήσει 34 τίτλους, ενώ αυτό ήταν το έκτο χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση μετά από εκείνο στο παγκόσμιο του Γκέφλε (Σουηδία) το 2004 με τη Σουηδία να κατακτά και πάλι εκείνη τη χρονιά το χρυσό μετάλλιο.