Ιππασία – WEG 2014: Η Ολλανδία πήρε τον τίτλο στην υπερπήδηση εμποδίων

Έχοντας πάρει προβάδισμα από τους προηγούμενους γύρους μέσα στην εβδομάδα, η ομάδα νίκησε την οικοδέσποινα Γαλλία για την 1η θέση με τις ΗΠΑ να κερδίζουν το χάλκινο.

Η Γερμανία δεν κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο για 0.1 δέκατο του βαθμού τερματίζοντας 4η και η Σουηδία πήρε την τελευταία από τις 5 θέσεις που δίνουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπροστά από τη Βραζιλία η οποία αναμένεται να είναι μία υπολογίσιμη δύναμη το 2016.

Η Ολλανδία είχε πάρει τον τίτλο και στο Aachen της Γερμανίας το 2006, με 2 ίδια πρόσωπα, τον Jeroen Dubbeldam και τον Gerco Schroder, που έπαιξαν και πάλι καθοριστικό ρόλο.

Η νίκη μόνο εύκολη δεν ήταν καθώς τα τρία  από τα τέσσερα μέλη της ολλανδικής ομάδας δεν έκαναν άπταιστη διαδρομή. Ο άνθρωπος που ουσιαστικά κέρδισε τον τίτλο ήταν ο Jur Vrieling, ο οποίος είχε τη μία από τις 14 άπταιστες διαδρομές.

Στην 9η και 10η θέση, Κολομβία και Ουκρανία εξαφανίστηκαν από τη διοργάνωση αφήνοντας 8 ομάδες να παλεύουν για τα μετάλλια και τις ολυμπιακές θέσεις. Η ένταση της διοργάνωσης ήταν μεγάλη με την κορυφή να αλλάζει διαρκώς χέρια και τα μετάλλια να κρίνονται στον τελευταίο γύρο.

Απογοήτευση στους Ιρλανδούς με την 7η θέση ενώ οι Καναδοί κατέλαβαν την 8η θέση. Η βρετανική ομάδα του νούμερο 1 στον κόσμο Brash και των Michael Whitaker, Joe Clee και Spencer Roe δεν πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι η Βρετανία απέτυχε να εξασφαλίσει την πρόκριση για το Rio 2016 και πρέπει να περιμένει τη νέα ευκαιρία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

Στα 61 χρόνια του ατομικού πρωταθλήματος κανείς Αμερικανός δεν έχει κερδίσει το χρυσό και με τη Madden σε σπουδαία φόρμα αναμένεται ένα συγκλονιστικό φινάλε στην Caen.