Ιππασία – Nations Cup Jumping (D1): Νίκη στο Jump-Off για την Ιταλία

Δουβλίνο, Ιρλανδία— Ουσιαστικά η Ιταλία έβαλε στοπ στην Ιρλανδία για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην πρώτη θέση την Ολλανδία, καθώς αυτή ήταν η μόλις πρώτη νίκη για τους Ιταλούς, αλλά και πολύ σημαντική για την αποφυγή του υποβιβασμού στην δεύτερη κατηγορία.

Με τις Ιταλία και Ιρλανδία να ολοκληρώνουν τις προσπάθειές του χωρίς βαθμούς ποινής, τη νίκη θα την έκρινε το Jump-Off με τον Piergiorgio Bucci (Castallo Z) από την ιταλική πλευρά και τον Denis Lynch (All Star 5), από την ιρλανδική να δίνουν την τελική μάχη.

Ωστόσο, η άρνηση του Castallo Z στο τελευταίο εμπόδιο έδωσε στην Ιρλανδία 6 βαθμούς ποινής και στον Ιταλό Bucci να κάνει απλά μια προσεκτική διαδρομή χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Συναρπαστική ωστόσο ήταν και η μάχη για το χάλκινο μετάλλιο με τις ΗΠΑ και Σουηδία να μοιράζονται την τρίτη θέση με 12 βαθμούς ποινής, ενώ την 5η μοιράστηκαν Μ.Βρετανία μαζί με την πρωτοπόρο της γενικής Ολλανδία με 16 βαθμούς ποινής.

Την πρώτη 8άδα συμπλήρωσαν Γαλλία και Τσεχία με 24 και 30 βαθμούς ποινής αντίστοιχα.

Στη γενική βαθμολογία η Ολλανδία βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση με 335 βαθμούς, ενώ ακολουθούν Ιρλανδία και Σουηδία με 323.33 και 305 βαθμούς. Στην 4η θέση είναι η Γαλλία με 265 βαθμούς, ενώ στην πρώτη εξάδα βρίσκονται Ελβετία (265) και Μ.Βρετανία (200).

Το διάστημα 28-31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία σειρά στην πόλη Hickstead (Μ.Βρετανία), ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη στις 22-25 Σεπτεμβρίου.