Ιππασία – FEI Nations Cup #5: Ιστορική νίκη για τις ΗΠΑ

Plains, Βιρτζίνια— Παράλληλα αυτή ήταν και η πρώτη νίκη για τις ΗΠΑ στη σειρά του Nations Cup στο Ιππικό Τρίαθλο με τον Montgomery να ολοκληρώνει την προσπάθειά του με 37.5 βαθμούς ποινής κατακτώντας την πρώτη θέση στο ατομικό με αποτέλεσμα να χαρίσει πολύτιμους βαθμούς στη χώρα του.

Ο Αμερικάνος αναβάτης ήταν εξαιρετικός και στο τρία αγωνίσματα (Ιππική Δεξιοτεχνία, Υπερπήδηση εμποδίων, Αντοχή και Υπερπήδηση φυσικών εμποδίων), κατακτώντας ισάριθμες πρωτιές.

Ο δεύτερος καλύτερος αναβάτης από την ομάδα των ΗΠΑ ήταν ο Boyd Martin (Welcome Shadow) με σύνολο 50.4 βαθμών κατακτώντας την 6η θέση, ενώ τον ακολούθησε ο Phillip Dutton (Fernhill Fugitive) με τους ίδιους βαθμούς ποινής.

Το τέταρτο μέλος της αμερικάνικης ομάδας, ήταν η Lauren Kieffer (Meadowbrook’s Scarlett), η οποία βοήθησε τα μέγιστα καταλαμβάνοντας την 9η θέση με 55 βαθμούς ποινής, ξεσηκώνοντας όσους βρέθηκαν στο Great Meadow.

«Η νίκη στο Great Meadow σημαίνει πολλά για μένα», θα πει ο Montgomery. «Προπονήθηκα για λίγο καιρό στην Αγγλία, ωστόσο επέστρεψα στην πατρίδα μου, και αγωνίστηκα μπροστά στους συμπατριώτες μου γεγονός που με έχει μεγάλη αξία καταφέρνοντας να πάρουμε μια ιστορική νίκη».

Εξαιρετική ήταν και η παρουσία των Καναδών, οι οποίοι κατέκτησαν την δεύτερη θέση με 177.6 βαθμούς ποινής. Από την ομάδα του Καναδά ξεχώρισε η Collen Loach (Qorry Blue D’Argouges) που πήρε 57.1 βαθμούς ποινής κατακτώντας την 14η θέση ενώ η αμάζόνα Jessica Phoenix (Bentleys Best) την ακολούθησε τερματίζοντας στην 18η θέση με σύνολο 58.1 βαθμούς.

Η τρίτη αμαζόνα της καναδικής ομάδας, η Selena O’Hanlon (Foxwood High) κατέλαβε την 21η θέση με 62.4 βαθμούς, ενώ ο Waylon Roberts (Kelecyn Cognac) πλασαρίστηκε στην 27η θέση με σύνολο 702 βαθμούς ποινής.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας του Nations Cup, την Μ.Βρετανία, με τους περισσότερους αναβάτες να αγωνίζονται για πρώτη φορά εκτός Ευρώπης.

Η βρετανική ομάδα συγκέντρωσε 254.3 βαθμούς ποινής με την καλύτερη παρουσία να είναι της Jodie Amos (Wise Crack) που κατέλαβε την τρίτη θέση με 49 βαθμούς ποινής.

Οι βαθμοί αυτοί που πήρε η Μ.Βρετανία ήταν αρκετοί για να την διατηρήσουν στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας όπου και προηγείται μετά από πέντε σειρές με 405 βαθμούς ενώ ακολουθούν οι Γερμανία (270) και Γαλλία (250), με την επόμενη σειρά να διεξάγεται στο Άαχεν της Γερμανίας το διάστημα 14-17 Ιουλίου.