Ιππασία – Όλα έτοιμα για το Casas Novas Winter Edition στη La Coruña

Καθώς το Casas Novas προετοιμάζεται, περισσότεροι από 95 ιππείς και 160 άλογα έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους. Οι καλύτεροι ιππείς του κόσμου θα πάρουν μέρος σε έξι αγωνίσματα εκ των οποίων τα τέσσερα θα δώσουν βαθμούς στην κατάταξη της Longines FEI.

Οι ισπανικές ελπίδες θα βασιστούν σε επτά ιππείς που θα πάρουν μέρος μεταξύ των οποίων οι Sergio Alvarez Moya, Eduardo Alvarez Aznar, Manuel Añon και Pilar Cordon, μέλη της ισπανικής ομάδας που αγωνίστηκαν αυτή τη σεζόν στο κύπελλο εθνών. Ο Moya είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στη χώρα του και 25ος στον κόσμο και θα αγωνιστεί με το καλύτερό του άλογο, τον Carlo, με στόχο να επαναλάβουν τη νίκη που πήραν το 2012.

Η Μεγάλη Βρετανία θα εκπροσωπηθεί από δύο σπουδαίους ιππείς της δυναστείας των Whitaker. Ο John Whitaker έχει κερδίσει 4 international Grand Prix φέτος, ενώ ο γιός του, Robert Whitaker, έχει γευτεί τη χαρά της νίκης σε 6 διεθνείς αγώνες το 2014.

Το Βέλγιο εκπροσωπείται στο Casas Novas με ένα μίγμα νέων και έμπειρων αναβατών, με τους δίδυμους Nicola και Olivier Philippaerts, και τον Constant van Paesschen να έχουν κερδίσει περισσότερους από 30 αγώνες συνολικά αυτή τη σεζόν. Μαζί με τους τρεις νεαρούς Βέλγους θα συμμετάσχει κι ένας από τους πιο έμπειρους ιππείς σε διεθνές επίπεδο, ο Jos Lansink.

Με…φόρα από την επιτυχία στη Μαδρίτη τον περασμένο μήνα ο Κολομβιανός Carlos López και η Αυστραλή Edwina Tops-Alexander θα αγωνιστούν στη La Coruña με τα καλύτερά τους άλογα. Και οι δύο απέδωσαν εξαιρετικά στο έκτο σκέλος του Longines FEI World Cup Jumping 2014/2015 Western European League που διεξήχθη στην ισπανική πρωτεύουσα με τον Lopez να παίρνει τη νίκη και την Tops-Alexander να ακολουθεί με μικρή διαφορά από τη δεύτερη θέση.

Μαζί με την Tops-Alexander, δύο ακόμη αμαζόνες που εντυπωσιάζουν πρόσφατα θα είναι παρούσες, η Jane Richard Philips από την Ελβετία και η Ουκανή Katharina Offel.

Ο Γερμανός Marco Kutscher θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα ώστε να ξαναβρεί μία θέση και στην εθνική του ομάδα. Αρκετοί ιππείς που επιστρέφουν φέτος στη δράση έχουν κερδίσει κατά το παρελθόν το Grand Prix of La Coruña – ο Γάλλος Julien Epaillard το 2006, ο Ολλανδός Henk van de Pol το 2008 και ο Moya το 2012.