Ιππασία – Τρίτος συνεχόμενος τίτλος για τον Nicholson

Ο Nicholson κέρδισε την τριήμερη διοργάνωση για τρίτη χρονιά στη σειρά με το 14χρονο άλογο Avebury. Με 48,1 βαθμούς ποινής βρέθηκαν στην 1η θέση με διαφορά από τον επίσης Νεοζηλανδό Jonathan Paget, ο οποίο αγωνίστηκε με το Clifton Promise. Ο Αυστραλός Sam Griffiths ήταν 3ος με το Happy Times με το Βρετανό William Fox-Pitt και το Bay My Hero στην 4η θέση

Το Burghley Horse Trials είναι πάντα ένα δημοφιλές τουρνουά λόγω της διαδρομής του cross country που παρέχει ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες. Μετά από μία σεζόν που άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο, το σκηνικό είχε στηθεί για το αποκορύφωμα του FEI Classics με τα άλογα και τους ιππείς να μην απογοητεύουν.

Ο Fox-Pitt κατετάγη πρώτος στην κατάταξη του FEI Classics Series με την καλύτερη συνολική επίδοση στα έξι τουρνουά τεσσάρων αστέρων αυτή την σεζόν. Είναι η τέταρτη φορά στην καριέρα του που κερδίζει από τη δημιουργία της κατάταξης το 2008. Ο νούμερο 1 του κόσμου κράτησε προβάδισμα 10 πόντων και κέρδισε τον τέταρτο τίτλο, αλλά ο συμπατριώτης του Oliver Townend, ο Νεοζηλανδός Tim Price, ο Αμερικανός Phillip Dutton μαζί με τους Griffiths και Nicholson κατάφεραν να βρεθούν στις πρώτες πέντε θέσεις και τα χρηματικά έπαθλα που αποφέρουν.

Παρόλα αυτά ο Fox-Pitt, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της βρετανικής ομάδας που πήρε το αργυρό μετάλλιο στο World Equestrian Games της Νορμανδίας την περασμένη εβδομάδα, είναι ο κάτοχος του ρεκόρ με 6 νίκες στο Burghley και κράτησε την ψυχραιμία του κάνοντας αρκετά για να πάρει τον τίτλο στο Series. Ο Griffiths κατετάγη 2ος στην σχετική λίστα πίσω από τον Townend.

Η σεζόν άρχισε στο Pau της Γαλλίας τον περασμένο Οκτώβριο όταν ο Fox-Pitt επικράτησε με το Seacookie. Τον επόμενο μήνα, ο Christopher Burton αναδείχθηκε νικητής στην Αδελαϊδα με το TS Jamaino. Ο Fox-Pitt και πάλι γεύτηκε τη χαρά της επιτυχίας στον επόμενο σταθμό, στο Kentucky τον Απρίλιο, φτάνοντας στην 13η νίκη, επίδοση ρεκόρ, με το Bay My Hero.

Griffiths και Paulank Brockagh ήταν οι καλύτεροι στο απρόβλεπτο και βροχερό Badminton και ένας άλλος Νεοζηλανδός έγινε γνωστός στο Luhmühlen της Γερμανίας τον Ιούνιο όταν ο Price νίκησε με το Wesko.

Ο Oliver Townend ήταν 2ος στο Badminton με το Armada και στο Luhmühlen ήταν 4ος με το Black Tie.

Ο Nicholson είχε μία αθόρυβη χρονιά μέχρι τώρα με το μοναδικό του πλασάρισμα στους βαθμούς να είναι με την 5η θέση στο Pau, αλλά έκλεισε τη χρονιά με τη νίκη στο Burghley.