Ιππασία – Στη Γαλλία κάνει πρεμιέρα το φετινό κύπελλο εθνών του ιππικού τριάθλου

Η σειρά των αγώνων δημιουργήθηκε το 2012 με στόχο να βοηθήσει προπονητές και ιππείς να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία. Η μορφή των αγώνων αποδεικνύεται επιτυχημένη, με 15 χώρες να παίρνουν μέρος στο περσινό πρωτάθλημα. Η φετινή σεζόν αποτελείται από 8 σειρές που διεξάγονται σε Γαλλία, Ιρλανδία, Βρετανία, Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Η Γερμανία, η κάτοχος του τίτλου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης δύο φορές τα τελευταία 3 χρόνια και πέρσι είχε ένα νικηφόρο σερί 5 σειρών σε Strzegom (Πολωνία), Waregem (Βέλγιο), Malmö (Σουηδία), Montelibretti (Ιταλία) και Aachen.

Η Βρετανία, πρωταθλήτρια το 2013 και 2η πέρσι όπως και η Γαλλία, που έρχεται 3η τα τελευταία 3 χρόνια, διεκδικούν το φετινό τίτλο. Την περασμένη χρονιά μία από τις ομάδες που εντυπωσίασαν ήταν εκείνη της Νέας Ζηλανδίας η οποία κατέλαβε την 4η θέση με τρεις εμφανίσεις όπου πήρε τη νίκη σε δύο περιπτώσεις.

Τέσσερις χώρες θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Fontainebleau αυτό το διήμερο, Γαλλία, Αυστραλία, Βρετανία και Ολλανδία, με την τελευταία να στέλνει μερικούς από τους ιππείς που πήραν το χάλκινο μετάλλιο στο περσινό World Equestrian Games.

Το πρόγραμμα της σεζόν

19 -22/3 Fontainebleau, Γαλλία

23 – 26/4 Ballindenisk, Ιρλανδία

28 – 31/5 Houghton Hall, Βρετανία

25 – 28/6 Strzegom, Πολωνία Poland

11 -14/8 Aachen, Γερμανία

17 – 20/9 Montelibretti, Ιταλία

24 – 27/9 Waregem, Βέλγιο

8 – 11/10 Boekelo, Ολλανδία