Ιππασία – Νικητής στο Αμβούργο ο Farrington

Μετά την επιτυχημένη εμφάνιση στην προηγούμενη σειρά (Shanghai), ο Αμερικανός πρωταθλητής πήρε τη νίκη με δραματικό τρόπο προκαλώντας αναταράξεις στη βαθμολογία καθώς σκαρφάλωσε στην 4η θέση. Το Grand Prix αποτέλεσε μία μεγάλη γιορτή με το νικητή να παίρνει 99.000 ευρώ από τα συνολικά 300.000 που μοιράστηκαν.

Ένας πολύ δύσκολος πρώτος γύρος περίμενε τους συμμετέχοντες, με πολλούς να γνωρίζουν τον αποκλεισμό, όπως ο νούμερο 1 του κόσμου, ο Scott Brash (Hello Sanctos). Συνολικά πέρασαν 18 ιππείς, εκ των οποίων οι 8 με άπταιστη διαδρομή, 2 με ένα βαθμό ποινής και οι υπόλοιποι με τέσσερις.

Ο δεύτερος γύρος αποδείχθηκε σχετικά ευκολότερος και είδε περισσότερες άπταιστες διαδρομές. Στο τέλος 5 ιππείς έκαναν τη διπλή άπταιστη διαδρομή και πέρασαν στο jump-off, που αποδείχθηκε μία σκληρή μάχη απέναντι στο χρόνο.

Ο Βέλγος Nicola Philippaerts (H&M Forever D Arco Ter Linden) αγωνίστηκε πρώτος κάνοντας μια άπταιστη διαδρομή σε 50,96 δευτερόλεπτα. Επόμενος ήταν ο Γερμανός Philipp Weishaupt (Chico) ο οποίος μπροστά στο κοινό της χώρας του πέρασε προσωρινά στην 1η θέση με επίδοση 49,22 δευτερολέπτων. Τρίτος αγωνίστηκε ο περσινός φιναλίστ του LGCT, ο Σουηδός Rolf-Göran Bengtsson (Casall Ask), ωστόσο ήταν 1 δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Weishaupt.

Ο Γερμανός Hans-Dieter Dreher (Embassy) αναγκάστηκε να αρκεστεί στην 6η θέση στο τέλος, που σήμαινε ότι όλα ήταν ανοικτά για τον Farrington (Voyeur) και την 1η θέση. Ο Αμερικανός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό όντας γρήγορος από την αρχή μέχρι το τέλος ολοκληρώνοντας την παρουσία του με άπταιστη διαδρομή σε 48,97 δευτερόλεπτα.

Τελευταία αγωνίστηκε η Γερμανίδα Janne-Friederike Meyer (Goja) και παρά το ότι κινήθηκε και πάλι σε γρήγορο ρυθμό, βρέθηκε στην 4η θέση, με τη νίκη να καταλήγει και επίσημα στον Farrington.

Μετά τον αγώνα στο Αμβούργο, η Luciana Diniz από την Πορτογαλία πέρασε στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας με 125 βαθμούς. Ο Ελβετός Pius Schwizer είναι στη 2η θέση με 110 βαθμούς, ενώ ο Scott Brash έπεσε από την 1η στην 3η θέση μένοντας στους 105 βαθμούς. Ο Farrington ανέβηκε στην 4η με 92 ενώ ο Dieter-Dreher είναι 5ος με 90.

Το LGCT μπαίνει σε ένα διάλειμμα τριών εβδομάδων πριν την επιστροφή στη δράση το διάστημα 11-13 Ιουνίου στη γαλλική Riviera με την 6η σειρά της σεζόν να διεξάγεται στο μεσογειακό λιμάνι των Καννών.

Βαθμολογία

1. Luciana Diniz Πορτογαλία 125 2. Pius Schwizer Ελβετία 110 3. Scott Brash Βρετανία 105 4. Kent Farrington ΗΠΑ 92 5. Hans-Dieter Dreher Γερμανία 90 6. Henrik Von Eckermann Σουηδία 85 7. Christian Ahlmann Γερμανία 82 8. Bassem Hassan Mohammed Κατάρ 66 9. Pieter Devos Βέλγιο 64

10. Rolf-Goran Bengtsson Σουηδία 62