Ιππασία – Νικήτρια στο La Baule η M.Βρετανία

Το Stade François André in La Baule παρακολουθήσαμε μια πραγματικά συναρπαστική αναμέτρηση, καθώς ο Whitaker ένας από τους πιο δημοφιλείς ιππείς στο διεθνές προσκήνιο, σφράγισε τη νίκη για τη Βρετανία σε ένα δραματικό φινάλε.

Ο 55χρονος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς με 2 βαθμούς ποινής λόγω υπέρβασης χρόνου στη δεύτερη προσπάθειά, έφερε την ομάδα του στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Ο Joe Clee (Utamaro D’Ecaussines), έδειξε την κλάση του κάνοντας τη μία από τις τέσσερις διπλές άπταιστες διαδρομές, ενώ Spencer Roe (Wonder Why) με 4 βαθμούς ποινής και Guy Williams (Titus) με 5, βοήθησαν τη Βρετανία να φτάσει στη νίκη.

Η οικοδέσποινα Γαλλία κατετάγη 2η μπροστά από την Ιρλανδία, ενώ η Ισπανία και το Βέλγιο μοιράστηκαν την 4η θέση. Βραζιλία και η Ελβετία μοιράστηκαν την 6η, τη στιγμή που η κάτοχος του τίτλου, η Ολλανδία, τερμάτισε τελευταία καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

Οι Βρετανοί δεν διεκδικούσαν βαθμούς στο La Baule, κάτι όμως που θα κάνουν στο επόμενο σκέλος, το οποίο διεξάγεται στην Piazza di Siena της Ρώμης στις 22 Μαϊου. Εκεί είναι πολύ πιθανό η βρετανική ομάδα να εκπροσωπηθεί εξ ολοκλήρου από την οικογένεια Whitaker, καθώς 5 από αυτούς, περιλαμβανομένου του Michael, έχουν επιλεγεί για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Αποτελέσματα

1. Βρετανία 7 βαθμοί ποινής 2. Γαλλία 9 3. Ιρλανδία 12 4. Ισπανία 13 5. Βέλγιο 13 6. Βραζιλία 20 7. Ελβετία 20

8. Ολλανδία 32

Βαθμολογία

1. Γαλλία 160 2. Βέλγιο 150 3. Ιρλανδία 125 4. Ιταλία 100 5. Ισπανία 65 6. Σουηδία 50

7. Ολλανδία 45