Ιππασία – Νέα νίκη για τη Μ.Βρετανία

Μετά την επιτυχία στο La Baule της Γαλλίας την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία κέρδισε μία ακόμη δύσκολη μάχη απέναντι στην κάτοχο του τίτλου, την Ολλανδία, με πρωταγωνιστή τον John Whitaker.

Η Σουηδία κατέλαβε την 3η θέση ενώ Ισπανία, Ελβετία, Ιταλία, Κατάρ και Βέλγιο πήραν τις επόμενες θέσεις με τη Βρετανία να φτάνει τις 9 νίκες στα 83 χρόνια ιστορίας του CSIO Rome.

Στο Villa Borghese, στην καρδιά της Ρώμης, η Piazza di Siena υποδέχθηκε 8 χώρες. Το Βέλγιο είχε πάρει τη νίκη πέρσι, ενώ για 5 χώρες, τις Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία και Σουηδία, στόχος ήταν η κατάκτηση πολύτιμων βαθμών για τον τελικό που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη το διάστημα 24-27 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά σημειώθηκαν 11 άπταιστες διαδρομές στον πρώτο γύρο και 6 διπλές. Στα μισά του αγώνα η Βρετανία ήταν ήδη μπροστά χωρίς βαθμό ποινής μετά τις αλάνθαστες εμφανίσεις των Michael και John Whitaker, αλλά και από το γιο του John, τον Robert, ενώ η 25χρονη Holly Gillott (Dougie Douglas) ήταν η μοναδική με χρονική ποινή.

Το μεγαλύτερο σασπένς του πρώτου γύρου σημειώθηκε από τον Ιταλό Piergiorgio Bucci όταν φτάνοντας στο τελευταίο εμπόδιο, το άλογο του (Casall Z), έστριψε στα δεξιά και προσπέρασε το εμπόδιο, παίρνοντας συνολικά 6 βαθμούς ποινής.

Η Ελβετία είχε τρεις γύρους με άπταιστη διαδρομή και τη διπλή από τον Jane Richard Philips, ωστόσο η ομάδα είχε ήδη συγκεντρώσει 16 βαθμούς ποινής. Η πτώση του Jos Verlooy (Farfelu de la Pomme) έσβησε τις ελπίδες των Βέλγων με το Κατάρ να τους προσπερνά, ενώ οι Ισπανοί έκλεισαν την εμφάνισή τους με 12 βαθμούς ποινής.

Η Σουηδία έμεινε σταθερή χάρη στη διπλή άπταιστη διαδρομή της Angelie von Essen (Jordan ll) και του Henrik von Eckermann (Cantinero), ωστόσο οι Ολλανδοί ήταν εκείνοι που έδωσαν μάχη με τους Βρετανούς μέχρι το τέλος. Τρεις άπταιστες διαδρομές από τους Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi) και Jur Vrieling (VDL Zirocco Blue) τους κράτησαν σε απόσταση βολής από τους Βρετανούς, ωστόσο ο John Whitaker που αγωνίστηκε τελευταίος είχε την άπταιστη διαδρομή σφραγίζοντας τη νίκη.

Μετά το 3ο σκέλος της σεζόν η Γαλλία παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με την Ιταλία στη 2η θέση και το Βέλγιο στην 3η. Η Βρετανία παρά τις δύο διαδοχικές νίκες διεκδικούσε βαθμούς μόνο στη Ρώμη, ενώ η Γαλλία κέρδισε πόντους τόσο στο Lummen όσο και στο La Baule. Το επόμενο σκέλος είναι ο 3ος γύρος του Europe Division 2 League που θα διεξαχθεί στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας στις 29 Μαϊου.

Αποτελέσματα

1. Βρετανία 1 βαθμός ποινής 2. Ολλανδία 4 3. Σουηδία 8 4. Ισπανία 12 5. Ελβετία 16 6. Ιταλία 18 7. Κατάρ 21

8. Βέλγιο 28

Βαθμολογία

1. Γαλλία 160 2. Ιταλία 155 3. Βέλγιο 150 4. Ισπανία 135 5. Ολλανδία 135 6. Σουηδία 130 7. Ιρλανδία 125

8. Βρετανία 100