Ιππασία – Κυρίαρχος στη Γενεύη ο Brash

Αγωνιζόμενος με το Hello Sanctos, ο Brash συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μετά τη νίκη του στο Rolex IJRC Top 10, κατακτώντας και το Rolex Grand Prix κερδίζοντας το χρηματικό έπαθλο των 297.000 ελβετικών φράγκων.

Brash και Hello Sanctos είχαν μία φανταστική σεζόν με τις νίκες στα Grand Prix σε Wellington, Cannes, Estoril και London ολοκληρώνοντας το 2014 με τον καλύτερο τρόπο με τις δύο νίκες στη Γενεύη.

Η πρώτη επιτυχία του διημέρου ήρθε στο Rolex IJRC Top 10, όπου ο Brash και το Hello Sanctos αναδείχθηκαν νικητές έχοντας δύο άπταιστες διαδρομές. Η Γαλλίδα Penelope Leprevost με το Flora de Mariposa και ο Ελβετός Steve Guerdat με το Paille ήταν οι πρώτοι δύο που έκαναν την εμφάνισή τους ασκώντας πίεση στους επόμενους με την άπταιστη διαδρομή που σημείωσαν.

Ο Maikel van der Vleuten ήταν πολύ άτυχος ρίχνοντας ένα εμπόδιο με το VDL Groep Verdi N.O.P., ενώ ο περυσινός νικητής, ο Γερμανός Daniel Deusser, έκανε άπταιστη διαδρομή με το Cornet D’Amour.

Ο Γάλλος Patrice Delaveau με το Lacrimoso HDC πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση αφήνοντας άθικτα όλα τα εμπόδια αλλά ξεπέρασαν το χρονικό όριο, ενώ από την άλλη ο συμπατριώτης του Kevin Staut έριξε δύο εμπόδια.

Μετά το ένα πεσμένο εμπόδιο στην εμφάνιση του Αμερικανού Kent Farrington, ο Γερμανός Marcus Ehning έριξε δύο και ο συμπατριώτης του Ludger Beerbaum είχε τέσσερις βαθμούς ποινής με τον Brash να εμφανίζεται τελευταίος κάνοντας την άπταιστη διαδρομή.

Στο δεύτερο γύρο υπήρχαν μόλις εννέα εμπόδια, με τους Ehning, Staut και Van der Vleuten να κάνουν άπταιστη διαδρομή, κάτι που δεν κατάφεραν Farrington και Beerbaum, με τον Delaveau να παίρνει το προβάδισμα με επίδοση 50.62. Η κορυφή δεν έμεινε για πολύ στην κατοχή του καθώς ο Brash και το Hello Sanctos ακολούθησαν κάνοντας μια ακόμη άπταιστη διαδρομή με χρόνο 45.26.

Ο Deusser ήταν ταχύτερος αλλά έριξε ένα εμπόδιο, ενώ μετά από μία μεγάλη διακοπή, ο Ελβετός και το Paille δεν απέφυγαν το λάθος που τους κατέταξε στην τρίτη θέση.

Αγωνιζόμενη τελευταία η Leprevost αποτελούσε θεωρητικά μία απειλή αλλά τα τρία λάθη της χάρισαν τη νίκη στον Brash και το Hello Sanctos.

Ο Σουηδός Rolf-Göran Bengtsson με το Casall Ask, νικητές του Grand Prix στη Doha πήραν αρχικά το προβάδισμα με χρόνο 36.55, αλλά η κορυφή άλλαξε χέρια όταν ο Brash και το Hello Sanctos, οι οποίοι έκαναν την εμφάνισή τους στις μεσαίες θέσεις, είχαν άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση με άπταιστη διαδρομή και επίδοση 35.69. Ο Γάλλος Roger Yves-Bost με το Qoud´coeur De La Loge ήταν ο τελευταίος που μπορούσε να πάρει την πρωτιά, παρόλα αυτά ήταν πιο αργός κάνοντας χρόνο 35.94.

Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε ότι ο Brash με το Hello Sanctos ήταν ανίκητοι και οι δυο τους είναι τώρα πολύ κοντά στην κατάκτηση του Rolex Grand Slam of Show Jumping.

Το Rolex Grand Prix αποτελεί τον τρίτο σταθμό του Rolex Grand Slam κι αν ο Brash κερδίσει τις επόμενες δύο σειρές σε Aachen και Spruce Meadows, τότε θα γίνει πλουσιότερος κατά ένα εκ. ευρώ.