Ιππασία – Η Γερμανία νίκησε τη Γαλλία στο Sopot

Οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να λύσουν τις διαφορές τους με τους Γάλλους στο jump-off με τη νίκη να έρχεται από τον Andre Thieme (Conthendrix) ο οποίος έκανε την άπταιστη διαδρομή.

Την 3η θέση πήρε το Βέλγιο, ωστόσο η οικοδέσποινα και η Ρωσία ήταν εκείνες που πήραν τους περισσότερους βαθμούς για την πρόκριση στο Furusiyya 2015 Final με την 4η θέση που μοιράστηκαν. Η Μ.Βρετανία κατετάγη 6η και η Δανία 7η, ενώ η περσινή νικήτρια, Τουρκία, πλασαρίστηκε στην 8η θέση.

Συνολικά 7 ομάδες, Αυστρία, Δανία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία αγωνίζονταν για βαθμούς με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Σεπτεμβρίου. Με το μέγιστο αριθμό συμμετοχών, 13, οι ομάδες από την Ουκρανία, τη Νορβηγία και την Αυστρία δεν κατάφεραν να διακριθούν καθώς μαζί με την Σουηδία και την Ολλανδία δεν μπόρεσαν να περάσουν στο 2ο γύρο.

Από τους 48 αναβάτες που έκαναν την εμφάνισή τους μόλις 4 έκαναν διπλή άπταιστη διαδρομή εκ των οποίων οι δύο σημειώθηκαν από το Βέλγιο, από τον Jos Lansink (Ensor de Litrange LXll) και τον Jeromy Guery (Papillon Z). Οι άλλες διπλές άπταιστες διαδρομές ήρθαν από τον Γερμανό Patrick Stuhlmeyer (Lacan) και τον Γάλλο Jerome Hurel (Quartz Rouge).

Γαλλία και Βέλγιο μοιράζονταν την κορυφή στα μισά με 4 βαθμούς ποινής, ωστόσο οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και οι Πολωνοί ακολουθούσαν σε μικρή απόσταση με 5 βαθμούς. Οι άλλες τρεις ομάδες που απέτυχαν να περάσουν στο 2ο γύρο ήταν η Ρωσία και η Τουρκία με 9 βαθμούς ποινής ενώ η Σουηδία με τη Νορβηγία είχαν από 10.

Οι Βέλγοι έχασαν την επαφή με την κορυφή όταν ο Wouter Devos και η Catherine van Roosbroeck πήραν 8 βαθμούς ποινής. Αυτό σήμαινε ότι παρά τις διπλές άπταιστες διαδρομές από τους Lansink και Guery, η ομάδα τους έπρεπε να προσθέσει 8 βαθμούς ποινής στο σύνολό της.

Η πολωνική ομάδα πρόσθεσε 12 βαθμούς ποινής και η βρετανική 13 με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός διεκδίκησης του τίτλου, ωστόσο οι Γερμανοί άσκησαν μεγάλη πίεση στους Γάλλους με τις άπταιστες διαδρομές των Thieme, Janne-Friederike Meyer (Goja) και Patrick Stuhlmeyer. Το λάθος του Holger Wulschner (BSC Cavity) αφαιρέθηκε με αποτέλεσμα η Γερμανία να μείνει στους 5 βαθμούς.

Οι Γάλλοι πήραν ένα βαθμό ποινής με τον Cyril Bouvard (Quasi Modo Z). Ο Laurent Goffinet (Quinette du Quesnoy) έκανε άπταιστη διαδρομή και ο Jerome Hurel ήταν ξανά αλάνθαστος αλλά οι 7 βαθμοί ποινής του Alexandre Fontanelle (Prime Time des Vagues) έφεραν και τη Γαλλία στους 5 οπότε ο τίτλος θα κρινόταν στο jump-off.

Ο Γερμανός Thieme αγωνίστηκε πρώτος και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 35,45 δευτερόλεπτα. Ο Fontanelle ήταν πάνω από 2 δευτερόλεπτα ταχύτερος ωστόσο πήρε και τέσσερις βαθμούς ποινής με τη νίκη να πηγαίνει στη Γερμανία.

Ο επόμενος αγώνας διεξάγεται στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας στις 17 Ιουλίου με 12 ομάδες να διεκδικούν βαθμούς για τον τελικό που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Αποτελέσματα

1. Γερμανία 5 βαθμοί ποινής 2. Γαλλία 5 3. Βέλγιο 12 4. Ρωσία 17 5. Πολωνία 17 6. Βρετανία 18 7. Δανία 22

8. Τουρκία 26

Βαθμολογία

1. Φινλανδία 235 2. Ουκρανία 235 3. Πολωνία 170 4. Νορβηγία 160 5. Πορτογαλία 155 6. Δανία 140 7. Ρωσία 135 8. Τουρκία 130 9. Τσεχία 100 10. Αυστρία 100 11. Ουγγαρία 55 12. Σλοβακία 45

13. Βουλγαρία 35