Ιππασία – Έτοιμη η Νορμανδία για το World Equestrian Games

Με διαφορετική χώρα διεξαγωγής κάθε 4 χρόνια, ιππείς που εκπροσωπούν 74 χώρες, θα δείξουν τις ικανότητες τους στη βόρεια Γαλλία στη διοργάνωση που θα κρατήσει μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Από το 1990, το WorldEquestrianGamesδιεξάγεται κάθε 4 χρόνια μεταξύ των ολυμπιακών αγώνων και περιλαμβάνει κάθε αγώνισμα από την υπερπήδηση εμποδίων μέχρι το ιππικό τρίαθλο.

Οι φετινές συμμετοχές αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών και πρόκειται για μία αύξηση 25% σε σχέση με τις περασμένες εκδόσεις. Η υπερπήδηση εμποδίων προσέλκυσε το μεγαλύτερο αριθμό εθνών, με 54 χώρες να εμφανίζονται στο Staded’Ornanoτης Caen. Αθλητές από 48 χώρες θα πάρουν μέρος στην αντοχή, που θα διεξαχθεί στο θεαματικό τοπίο του παγκόσμιου σημείου κληρονομιάς της UNESCOστο MontSaint-Michel.

Αυστραλία, Αυστρία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία,. Ελβετία, Σουηδία και ΗΠΑ θα έχουν εκπροσώπηση σε κάθε αγώνισμα. Συνολικά 12 χώρες – Χονγκ Κονγκ, Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι, Καζακστάν, Ν. Κορέα, Λετονία, Μαρόκο, Μαυρίκιος, Περού, Παλαιστίνη, Ρουμανία, Ταϊλάνδη και Τυνησία θα κάνουν ντεμπούτο.

7 από τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Νορμανδίας, την Caen. Το Staded’Ornanoθα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης και λήξης, την υπερπήδηση εμποδίων και το Dressage, όπως επίσης και το σκέλος υπερπήδησης εμποδίων του ιππικού τριάθλου. Το para-dressageκαι τα αγωνίσματα drivingθα διεξαχθούν στο Prairieστο κέντρο της πόλης, ενώ η Zenithindoorarenaκαι το εκθεσιακό κέντρο θα είναι η έδρα στο vaultingκαι το reiningαντίστοιχα

Στην καρδιά της περιοχής Orne, στο PinNationalStud, γνωστό επίσης ως οι Βερσαλλίες των αλόγων, θα έχουμε τα σκέλη cross-countryκαι dressageτου eventing.

Ο όμορφος κόλπος του MontStMichel (στην περιοχή Manche) θα παρέχει το όμορφο τοπίο για τον αγώνα αντοχής των 160 χλμ. που θα αρχίσει από την πόλη του Sartillyκαι θα καλύψει τον κόλπο, ενώ οι πόλεις του Saint-Lô (Manche) και του Deauville (Calvados) που διαθέτουν εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου θα φιλοξενήσουν ένα αγώνισμα επίδειξης horse-ballκαι polo.

Περίπου 500.000 θεατές συνολικά αναμένονται τις δύο εβδομάδες της διοργάνωσης με τη μέση τιμή εισιτηρίου στα 25 ευρώ.

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που 40 τηλεοπτικές συμφωνίες έχουν υπογραφεί για τη διοργάνωση, κάποιες με κανάλια εθνικής εμβέλειας, καλωδιακά αθλητικά κανάλια και το FEITV. Οι συμφωνίες καλύπτουν την Ευρώπη αλλά και αναδυόμενες αγορές όπως το Ντουμπάι, την Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα, τη Μαλαισία και την Κίνα.

Το WEGθα παίξει επίσης μεγάλο ρόλο στη FEIβοηθώντας τις ομοσπονδίες αναδυόμενων χωρών όπως εκείνων που κάνουν ντεμπούτο φέτος ώστε να αναπτύξουν υποδομές και να αυξήσουν το επίπεδο συμμετοχής με στόχο την πρόκριση για τους ολυμπιακούς αγώνες.