Ιππασία – Έγραψε ιστορία στο Casas Novas ο Van Asten

Η χειμερινή διοργάνωση βρήκε μόλις τρεις ιππείς να κάνουν άπταιστη διαδρομή στο δεύτερο γύρο. Ο Van Asten ήταν ο ταχύτερος με τον Ιρλανδό Denis Lynch να έχει το δεύτερο καλύτερο χρόνο και τον Γάλλο Olivier Robert τον τρίτο.

Στο τέλος ο van Asten εξασφάλισε τη νίκη με δύο εξαιρετικές άπταιστες διαδρομές σταματώντας το χρονόμετρο στα 47.27, ενώ παράλληλα ήταν σχεδόν δύο δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Lynch με το All Star 5, ο οποίος είχε επίδοση 49.02.

Ο Robert με το Quenelle du Py ολοκλήρωσε σε 49.50 και πήρε την τρίτη θέση, ενώ ο Alvarez Aznar αναδείχθηκε ο καλύτερος Ισπανός ιπππέας κατακτώντας την τέταρτη θέση μετά την ποινή στο δεύτερο γύρο, εξασφαλίζοντας το Tyco Trophy (απονείμεται στονκαλύτερο Ισπανό ιππέα).

Η κατηγορία 1.55, Azcar Trophy, βήκε τον Βέλγο Constant van Paesschen να κερδίζει σε έναν αγώνα όπου 18 ιππείς είχαν άπταιστη διαδρομή και πέρασαν στον τελικό γύρο του jump-off και τα πάντα κρίθηκαν στον τελευταίο διαγωνιζόμενο. Ο Αιγύπτιος Karim El Zoghby άνοιξε το jump-off με ένα πολύ γρήγορο χρόνο στα 41.67. Στη συνέχεια ο ένας ιππέας μετά τον άλλον προσπάθησαν να τον ξεπεράσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η Ουκρανή Katharina Offel με το Quebracho Semilly ήταν η πρώτη που κατάφερε να ρίξει τον El Zoghby από την κορυφή ούσα ταχύτερη για 21 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Παρόλα αυτά ο Van Paaschen, ο οποίος εμφανίστηκε προτελευταίος, πραγματοποίησε μια εκπληκτική διαδρομή, όντας 12 δέκατα του δευτερολέπτου γρηγορ και πήρε τη νίκη.

Στην κατηγορία 1.45, Trofeo Prosegur, η Ουκρανή Offel, αγωνιζόμενη με το Charlie, έκανε δύο άπταιστες διαδρομές, τη δεύτερη με χρόνο 23.76, η οποία αποδείχθηκε ταχύτερη κατά σχεδόν ενός δευτερόλεπτο από εκείνη του Ολλανδού Harrie Smolders με το Enjoy Louis ο οποίος ολοκλήρωσε σε 24.52. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Αυστραλή Edwina Tops-Alexander με το Questina με χρόνο 24.56.

Ο Ιρλανδός Shane Breen εξασφάλισε τη νίκη στο NH Collection Trophy. Συνολικά οι 9 από τους 38 συμμετέχοντες πέρασαν στο γύρο του jump-off κάνοντας άπταιστη διαδρομή στον πρώτο γύρο. Μόλις τρεις πέρασαν καθαρά στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με τον Breen, αγωνιζόμενος με το Farao van’t Vennehof, να κάνει τον ταχύτερο χρόνο με 39.15. Δεύτερος ήταν ο Γερμανός Philipp Weishaupt με το Chico ο οποίος σταμάτησε το χρονόμετρο στα 39.26 ενώ η τρίτη θέση πήγε στην Offel με το Charlie και επίδοση 39.60.

Ο Κολομβιανός Carlos López λίγες ημέρες μετά τη νίκη του στο FEI World Cup Western European League της Μαδρίτης, κέρδισε το Trofeo Marques de Riscal. Αγωνιζόμενος με το Zephyr II, έκανε χρόνο 60.68, ο οποίος τον έφερε μπροστά από τον Ισπανό Eduardo Álvarez Aznar με το Ryanair Riverland, που τερμάτισε σε 61.68. Η τρίτη θέση πήγε στον Olivier Robert με το Quenelle du Py και επίδοση 61.62.