Θαλάσσιο σκι – Water Ski ECH (U21): Στην 4η θέση της Ευρώπης ο Κύπριος

Skarnes, Νορβηγία— Ο Έλληνας αθλητής βρισκόταν στην τρίτη θέση και αγκαλιά με το χάλκινο μετάλλιο, λίγο πριν την προσπάθεια του Ιταλού Brando Caruso, ο οποίος ήταν ο τελευταίος αθλητής του προγράμματος στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων στο σλάλομ.

Ο Ιταλός ήταν εντυπωσιακός περνώντας μέσα και από τις 6 μπάλες με μήκος σχοινιού στα 10.75μ. κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο (6.00/58/10.75). Το αποτέλεσμα αυτό έβγαζε εκτός βάθρου τον Φίλιππο Κύπριο, ο οποίος πέρασε 2 μπάλες με μήκος σχοινιού στο 10.75μ. έχοντας την ίδια επίδοση με τον Tanguy Dailland, με τον Γάλλο όμως να είναι ελαφρώς καλύτερος στον προκριματικό γύρο γεγονός που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο.

Μία μπάλα περισσότερη κατάφερε να περάσει ο Σουηδός Jakob Bogne (3.00/58/10.75) κατακτώντας τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Caruso. Έκπληξη προκάλεσε η 10η θέση του Ιταλού πρωταθλητή Francesco Caldarola, ο οποίος μάλιστα πάλεψε για τη συγκεκριμένη θέση με τον Λευκορώσο Mikhail Purosau με τον οποίον είχαν τα ίδια αποτελέσματα τόσο στον τελικό, όσο και στον προκριματικό γύρο.

Ο έτερος Έλληνας αθλητής που αγωνίστηκε στο σλάλομ, ο Δημήτρης Ταγκάλης κατέκτησε την 27η θέση έχοντας επίδοση 4.5/58/13.00, η οποία όμως δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στον τελικό.

H προσπάθεια του Κύπριου στο 1:42:46

Στον τελικό ο Πλυτάς

Την Κυριακή θα αγωνιστεί ο Νίκος Πλυτάς, ο οποίος πήρε την την 5η θέση στον προκριματικό γύρο συγκεντρώνοντας 701.20 βαθμούς παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής.

Στην πρώτη θέση των προκριματικών βρέθηκε ο Γάλλος Danylo Fil’Chenko με σύνολο 859.59 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν οι Joel Poland (Μ.Βρετανία) με 754.28 βαθμούς, και Tanguy Dailland (Γαλλία) με 723.46 βαθμούς.