Θαλάσσιο σκι – Recetto Cup: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βυμπρανιέτσοβα, πέταξε στα 55,3 μέτρα!

Piedmont, Ιταλία— H Μαρία Βυμπρανιέτσοβα έγραψε τη δική της ιστορία στο σημαντικό τουρνουά Recetto στην Ιταλία, καθώς έγινε η 8η αθλήτρια στην ιστορία του θαλάσσιου σκι που κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 55 μέτρων κάτι που παράλληλα αποτελεί και Πανελλήνιο ρεκόρ.

Η Βυμπρανιέτσοβα, η οποία τον περασμένο Αύγουστο στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Παρίσι, είχε άλμα στα 53,8 μέτρα στην πρώτη προσπάθεια που την έφερε στην κορυφή. Ακολούθησε η Φινλανδή και πολύ καλή φίλη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, Jutta Menestrina Lammi με άλμα στα 53,0 μέτρα, ενώ στην 3η θέση ήταν η Αυστριακή Lisa Orlitsch με 41,3 μέτρα.

Στην δεύτερη προσπάθεια η πρωταθλήτρια Ευρώπης «απογειώθηκε», καθώς με άλμα στα 55,3 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ παράλληλα διέλυσε το Πανελλήνιο ρεκόρ!

Με την επίδοση αυτή η αθλήτρια από τον Βόλο κατάφερε να γίνει η 8η στην ιστορία του θαλάσσιου σκι που καταφέρνει να σπάσει το φράγμα των 55 μέτρων μπαίνοντας στη «χρυσή» λίστα του αγωνίσματος, μαζί με τις Emma Sheers (Αυστραλία), Elena Milakova (Ρωσία), June Fladborg (Δανία), Natalia Bernikova (Λευκορωσία), Jacinta Carroll (Αυστραλία), Marion Mathieu (Γαλλία) και Alex Lauretano (ΗΠΑ).

Αναμφίβολα μια απίστευτη σεζόν για την Μαρία Βυμπρανιέτσοβα, η οποία συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους χωρίς καμία βοήθεια με μοναδικό δεκανίκι τις δικές της δυνάμεις και την αμέριστη συμπαράσταση του φιλικού της περίγυρου.

«Φέτος, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, όλα πάνε εξαιρετικά. Η χρονιά είναι πραγματικά μοναδική για εμένα», θα πει στο OSN η πρωταθλήτρια Ευρώπης. «Νιώθω πολύ δυνατή για τη συνέχεια, αλλά παράλληλα και εντελώς αβοήθητη. Ωστόσο, δεν το βάζω κάτω και ούτε θα το κάνω. Συνεχίζω να προετοιμάζομαι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται τον Νοέμβριο στο Μεξικό χωρίς όμως να ξέρω αν θα τα καταφέρω να πάω.

Τα κόστη είναι υψηλά και οι προπονήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν στις ΗΠΑ καθώς στην Ευρώπη οι καιρικές συνθήκες αρχίζουν να γίνονται ακατάλληλες. Αν μπορέσω να εξασφαλίσω τη χορηγία που θέλω τότε θα μπορέσω να συμμετάσχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και να διεκδικήσω ακόμη ένα μετάλλιο. Αλλιώς δεν θα πάω. Είναι απλό».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Βυμπρανιέτσοβα έφτασε μια ανάσα και από ένα ακόμη μετάλλιο, καθώς στο σλάλομ πήρε την 4η θέση με συνολική βαθμολογία 627,91 (1,50/55/12.00).