Θαλάσσιο σκι – Mandurah World Cup: Στην 7η θέση η Μαρία Βιμπρανιετσόβα

Στην Mandurah διεξάγεται αυτές τις μέρες το παγκόσμιο κύπελλο θαλάσσιου σκι, με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα δυτικά της Αυστραλίας να έχουν κάνει άνω κάτω το πρόγραμμα των αγώνων, οι οποίοι κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά αν θα συνεχιστούν αύριο ή την Κυριακή. Στους αγώνες συμμετέχει και η κορυφαία αθλήτρια στο άλμα, η Μαρία Βιμπρανιετσόβα, η οποία στην πρώτη προσπάθεια που επιχείρησε, σήμερα το πρωί, κατάλαβε την 7η θέση με άλμα στα 42.9μ.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να αλλάξουν το πρόγραμμα και να ξεκινήσουν μια μέρα νωρίτερα τους αγώνες! Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ελληνίδα αθλήτρια η οποία αγωνίστηκε με δανεικό εξοπλισμό!

«Το πρόγραμμα λόγω καιρού είναι περίεργο», θα πει στο OSN η Βιμπρανιετσόβα. «Κανονικά σήμερα θα είχαμε προπόνηση. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ήρθαν τα σκι μου στην ώρα κι έτσι αγωνίστηκα με δανεικά». Την κατάσταση έσωσε η Φιλανδή αθλήτρια-και καλή φίλη της Βιμπρανιετσόβα, Jutta Lammi. «Πάλι καλά που μου δάνεισε τον εξοπλισμό της η Jutta. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου εύκολο, όπως καταλαβαίνετε, να αγωνίζεσαι με εξοπλισμό άλλου αθλητή».

Το θετικό είναι ότι ο εξοπλισμός της Ελληνίδας αθλήτρια έφτασε λίγο μετά τους πρωινούς αγώνες και πλέον ελπίζει ότι αύριο οι διοργανωτές θα δώσουν το πράσινο φως για να γίνουν κανονικά οι αγώνες. «Αν αύριο τελικά δεν έχουμε αγωνιστική δράση τότε αυτομάτως καταλαμβάνω την 7η θέση που έχω από το πρώτο άλμα και την Κυριακή στον τελικό θα βρεθούν οι πρώτες τέσσερις κοπέλες» θα πει η Ελληνίδα αθλήτρια.

Για το αν είναι ικανοποιημένη από το άλμα της η Μαρία Βιμπρανιετσόβα δήλωσε «Σαφώς είμαι ικανοποιημένη από τον πρώτο γύρο, αν αναλογιστεί κανείς ότι, όπως είπα και πριν, αγωνίστηκα με δανεικό εξοπλισμό. Με αυτά τα δεδομένα δεν θα μπορούσα να έχω μεγαλύτερες προσδοκίες. Σίγουρα περίμενα να είχα καλύτερη επίδοση, αλλά με τα δικά μου σκι. Εύχομαι αύριο ο καιρός να είναι καλός, έτσι ώστε να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ με τον δικό μου εξοπλισμό».

Προβάδισμα για την Carroll

Στο πρώτο άλμα στην κατηγορία των γυναικών, προηγείται η Αυστραλή Jacinta Caroll, που πέταξε στα 48.8μ, ενώ στη 2η θέση βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα και θρυλικά ονόματα του χώρου η Natallia Berdnikava από τη Λευκορωσία με 46.6μ.

Λίγο πιο πίσω και στην 3η θέση είναι η Φιλανδή και «σωτήρας» της Μαρίας Βιμπρανιετσόβα, Jutta Lammi με άλμα στα 46.1μ. June Flaborg (Δανία) και Marion Mathieu (Γαλλία) ακολουθούν από την 4η και 5η θέση με 46.0μ. και 44.8μ. αντίστοιχα, στην 6η είναι η επίσης Γαλλίδα Nancy Chardin με 44.4μ., ενώ την 8άδα κλείνει η Αμερικανίδα Lauren Morgan με άλμα στα 38.7μ.

Στην κατηγορία των ανδρών προηγείται ο Καναδός Ryan Dodd, ο οποίος έχει κάνει άλμα στα 64.0μ. Ακολουθεί ο Γερμανός Bojan Schipner με 63.3μ., ενώ στην 3η θέση βρίσκεται ο Ρώσος Igor Morozov με 61.6μ. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν τα δύο αδέλφια από τη Χιλή Rodrigo και Felipe Miranda με 59.6 και 58.5μ., αλλά και ο Βρετανός Damien Sharman με άλμα στα 57.5μ.