Θαλάσσιο σκι – Mandurah World Cup: Καιρός και κριτές έδωσαν την 7η θέση στην Βιμπρανιετσόβα

Η Μαρία Βιμπρανιετσόβα αυτή τη φορά είχε τον εξοπλισμό της, έκανε άλμα στα 43.7, το οποίο δεν μέτρησε, όπως κι αυτό της Γαλλίδας Nancy Chardin στα 41.7μ. και της Αμερικανίδας Lauren Morgan στα 38μ. Οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν τη διοργάνωση και η αλήθεια είναι ότι την ταλαιπώρησαν τις ημέρες των αγώνων. Ωστόσο, οι διοργανωτές έκαναν και λίγο το κέφι των κοριτσιών που βρισκόντουσαν ήδη σε πλεονεκτική θέση, καθώς σε περίπτωση που υπήρχε και νέα αναβολή τα αποτελέσματα θα έμεναν ως είχαν από την πρώτη προσπάθεια.

«Αρχίσαμε τον αγώνα με πολλές διαμαρτυρίες από τα κορίτσια τα οποία δεν ήθελαν να αγωνιστούν», θα πει στο OSN η Μαρία Βιμπρανιετσόβα. «Από το πρωί έλεγα ότι είναι αρκετά καλά και γεγονός είναι ότι έχουμε αγωνιστεί υπό χειρότερες συνθήκες. Ωστόσο, υπήρχε μια άρνηση κι ένας φόβος, αλλά τελικά ο αγώνας ξεκίνησε. Έκανα άλμα στα 43.7, ενώ και οι άλλες δύο κοπέλες (Chardin, Morgan) αγωνίστηκαν κανονικά. Όμως οι υπόλοιπες αρνήθηκαν και πάλι στηριζόμενες στο γεγονός ότι ο καιρός άλλαξε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κριτές να ακυρώσουν τον αγώνα».

Βάσει της απόφασης αυτής οι τέσσερις πρώτες (εκείνη τη στιγμή στη βαθμολογία) θα έπερναν το εισιτήριο για τον τελικό. Όμως ούτε την επόμενη ημέρα οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν τη διεξαγωγή του τελικού και έτσι η Αυστραλή Jacinta Carroll κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 48.8μ., η αθλήτρια από τη Λευκορωσία, Natallia Berdnikava ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με 46.6μ., ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Jutta Lammi με 46.1μ.

Από εκεί και πέρα ακολούθησε η Δανή June Fladborg με 46μ. καταλαμβάνοντας την 4η θέση, στην 5η ήταν η Γαλλίδα Marion Mathieu με 44.8μ, στην 6η η συμπατριώτισσά της Nancy Chardin με άλμα στα 44.4μ., στην 7η η Μαρία Βιμπρανιετσόβα με 42.9 και στην 8η η Αμερικανίδα Lauren Morgan με 38.7μ.

«Νιώθω καλά με τον εαυτό μου», θα πει η Βιμπρανιετσόβα. «Είμαι πολύ ικανοποιημένη που έτρεξα και απέδειξα ότι είμαι δυνατή και ικανή. Είναι κρίμα, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν».

Τα ίδια ίσχυσαν και στην κατηγορία των ανδρών με τον Καναδό Ryan Dodd να κρατάει την 1η θέση με το άλμα στα 64μ., με τον Γερμανό Bojan Schipner να έρχεται δεύτερος με 63.3μ. και τον Ρώσο Igor Morozov στην 3η θέση με 61.6μ. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Rodrigo Miranda (Χιλή) με 59.6μ, Felipe Miranda (Χιλή) με 58.5μ. και Damien Sharman (Μ. Βρετανία) με 57.5μ.