Θαλάσσιο σκι – Στο δεύτερο σκαλί της Ευρώπης η Μαρία Βιμπρανιετσόβα!

Melice, ΤΣΕΧΙΑ–  Η Μαρία Βιμπρανιετσόβα ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θαλάσσιου σκι. Εξαιρετική εμφάνιση! Όπως πάντα. Εξάλλου η Ελληνίδα αθλήτρια το έχει ξανακάνει. Τότε στο Recetto στη Νοβάρα το 2012.

Η Βιμπρανιετσόβα συμμετείχε στον τελικό του άλματος, ενώ πήρε μέρος και στο σλάλομ όπου και κατέλαβε την 27η θέση με σύνολο 476.74 ισοβαθμώντας με τη Γαλλίδα Nancy Chardin.

Όσο για το άλμα; Ήταν απλά φανταστική. Μετά από τον προκριματικό γύρο βρέθηκε στη δεύτερη θέση έχοντας άλμα στα 50.7μ. όσο και η Jutta Menestrina Lammi (Φινλανδία). Η καλύτερη επίδοση, στον προκριματικό, σημειώθηκε από το μεγάλο όνομα, εδώ και αρκετά χρόνια στο θαλάσσιο σκι, την Natalia Berdnikava (Λευκορωσία), η οποία έφτασε στα 53.5μ. Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση ήταν έτοιμο να φορεθεί στο λαιμό της.

Ωστόσο, το πρώτο σκαλί του βάθρου δεν «καπαρώθηκε» αυτή τη φορά από τη μεγάλη αθλήτρια της Λευκορωσίας, καθώς το δεύτερο άλμα στον τελικό ήταν στα 51.0μ, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία για πανηγύρια από τη Γαλλίδα Marion Mathieu, η οποία αν και στον προκριματικό είχε άλμα στα 50.6μ. (τέταρτη καλύτερη επίδοση) με 52.5μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η μεγάλη μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση. Νικήτρια, όπως αναφέραμε και πιο πάνω η Μαρία Βιμπρανιετσόβα, που με άλμα στα 51.8μ. ξεπέρασε για 0.2 την Lammi (51.6μ.) ανεβαίνοντας για δεύτερη φορά στην καριέρα της στο δεύτερο σκαλί του βάθρου σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε η Berdnikava με 51.0μ., ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Giannina Bonnemann (Γερμανία) με άλμα στα 49.6μ. και Tina Rauchenwald (Αυστρία) με επίδοση στα 49.4μ.

«Όλα πήγαν όπως ήθελα»

Η «ασημένια» πρωταθλήτρια ευρώπης, Μαρία Βιμπρανιετσόβα μίλησε στο othersportsnews.gr για τη μεγάλη της επιτυχία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τσεχίας. «Όλα πήγαν όπως τα ήθελα! Βέβαια θα προτιμούσα το χρυσό, αλλά και η δεύτερη θέση δεν είναι κι άσχημη! Γεγονός είναι ότι ήταν δύσκολα. Ήμουν η μοναδική Ελληνίδα σε αυτή τη διοργάνωση και δυστυχώς δεν είχε έρθει κανείς από την Ελλάδα μαζί μου. Πέρσι δεν κατάφερα να αγωνιστώ και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα, καθώς είχα σπάσει τα πλευρά μου.

Φέτος όμως απέδειξα ότι με σκληρή ατομική δουλειά και προπόνηση μπορώ να τα καταφέρω! Δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά είχε αποτέλεσμα. Ήταν μια πραγματικά ωραία διοργάνωση. Για μένα ήταν σαν το σπίτι μου. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι έχω γεννηθεί στην Τσεχοσλοβακία και μιλάω τη γλώσσα».

Όσο για το τέλος η εξαιρετική Ελληνίδα αθλήτρια δεν ξέχασε να ευχαριστήσει αυτούς που τη στήριξαν για να φτάσει σε μία τόσο σημαντική επιτυχία. «Νιώθω πολύ τυχερή που έχω φίλους συναθλητές απ’ όλο τον κόσμο, με στηρίζουν και πιστεύουν σε μένα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Τσέχους που με υποστήριξαν κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος», όσο για την…εδώ στήριξη είπε: «Αφήστε το καλύτερα…».

Το δεύτερο ασημένιο!

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η Μαρία Βιμπρανιετσόβα κατακτά το ασημένιο μετάλλιο για δεύτερη φορά στην καριέρα της, στην κατηγορία των γυναικών. Το πρώτο ήρθε στο ευρωπαϊκό της Νοβάρα (2012) σε έναν αγώνα όπου το χρυσό μετάλλιο είχε πάει και πάλι στη Γαλλίδα Marion Mathieu!

Σε εκείνον τον αγώνα απο ελληνικής πλευράς είχε συμμετάσχει μια άλλη μεγάλη αθλήτρια του θαλάσσιου σκι η Αγγελική Ανδριανοπούλου η οποία όμως δεν είχε καταφέρει να περάσει στον τελικό του άλματος.

Η Βιμπρανιετσόβα θα κάνει το πρώτο άλμα στα 51.8μ., όπου και θα της χαρίσει το εισητήριο για τον τελικό. Εκεί θα βελτιώσει την επίδοσή της φτάνοντας στα 52.2μ. κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, με την Mathieu να φτάνει στα 53.0μ.

Την επόμενη χρονιά η Ελληνίδα αθλήτρια δεν συμμετείχε λόγω τραυματισμού (είχε σπάσει τα πλευρά της), ενώ λίγο πριν συμβεί αυτό είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους World Games!

Φυσικά κανείς δεν ξεχνάει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι φέτος η Βιμπρανιετσόβα βρίσκεται στο νούμερο πέντε της παγκόσμιας κατάταξης στο άλμα!