Θαλάσσιο σκι – Στην 7η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Βιμπρανιετσοβά!

ΧΙΛΗ—  Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι ανήκει πλέον στο παρελθόν. Από ελληνικής πλευράς το φινάλε του ήταν αρκετά καλό και πολύ αισιόδοξο με την Μαρία Βιμπρανιετσοβά να κατακτά την 7η θέση στο άλμα.

Η Ελληνίδα αθλήτρια αν και στα προκριματικά είχε την καλύτερη 11η επίδοση με 48,9μ., ωστόσο στον μεγάλο τελικό παρουσίασε μεγάλη βελτίωση και με άλμα στα 50,9μ. πλασαρίστηκε στην 7η θέση χάνοντας την 6η για μόλις 0,3μ.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Jacinta Carroll (Αυστραλία), η οποία έγραψε τη δική της ιστορία στο αγώνισμα, καθώς το χρυσό μετάλλιο ήταν το πρώτο στην καριέρα της, αλλά και το πρώτο της Αυστραλίας μετά από δέκα χρόνια.

Εκτός από την πρωτιά η 21χρονη κατάφερε να «καταρρίψει» το παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 56,0μ., ενώ η ίδια αφιέρωσε το μετάλλιο στον πρώην προπονητή της Ray Stokes που «έφυγε» πριν από περίπου δύο χρόνια από την επάρατη νόσο.

Ο τελικός ήταν ιδιαίτερα δραματικός, καθώς Natallia Berdnikava (Λευκορωσία) και Jutta Lammi (Φινλανδία), είχαν κάνει 54,4μ., με την Caroll να έχει τον τελευταίο λόγο, αλλά και την τελευταία προσπάθεια. «Η πίεση ήταν μεγάλη», δήλωσε η «χρυσή» νικήτρια. «Γνώριζα ότι έπρεπε να κάνω ένα μεγάλο άλμα για να προσπεράσω τη Natallia και την Jutta που είχαν κάνει 54.4μ. Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Αυστραλία μετά από δέκα χρόνια, αλλά και το πρώτο στην καριέρα μου κάτι που με κάνει πολύ ευτυχισμένη».

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Jutta Lammi η οποία όμως δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο της καθώς με άλμα στα 54.4μ, πήρε την δεύτερη θέση. Τα ίδια μέτρα έκανε και η Natallia Berdnikava, όμως επειδή είχε χειρότερη επίδοση από την Φιλανδή στον προκριματικό πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Ωστόσο έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και να ξεπερνά σιγά-σιγά τον πρόσφατο τραυματισμό της.

Την Berdnikava ακολούθησε η Regina Jacquess (ΗΠΑ) με άλμα στα 52,0μ., ενώ στην αμέσως επόμενη θέση βρέθηκε η συμπατριώτισσά της Alex Lauretano με 51,9μ. Την πρώτη 6αδα συμπλήρωσε η Γαλλίδα Marion Mathieu με 51,1μ.. Από εκεί και πέρα η Βιμπρανιετσοβά ήρθε 7η, η Whitney Mcclintock (Καναδάς) κατέλαβε την 8η θέση με 50,2μ., η Lauren Morgan (ΗΠΑ) πήρε την 9η θέση με 50,2μ., ενώ στις τελευταίες τρεις θέσεις βρέθηκαν οι June Fladborg (Δανία) με 50,2μ., Nancy Chardin (Γαλλία) με 49,8μ. και Taryn Grand (Καναδάς) με 49,7μ.

Παρακολουθήστε τον τελικό από την αρχή με την Μαρία Βιμπρενιατσοβά να αγωνίζεται ως δεύτερη (0:11:02)