Θαλάσσιο σκι – Η Μαρία Βιμπρανιετσόβα στην κορυφή της Ευρώπης

Παρίσι, Γαλλία– Δικαίωση. Η Μαρία Βιμπρανιετσόβα επιμένει, υπομένει και δικαιώνεται. Με συμμετοχές σε αμέτρητα τουρνουά παγκοσμίου επιπέδου, με διακρίσεις, με δικά της έξοδα, με καμία βοήθεια κι όμως δικαιώνεται.

Τον περασμένο Μάρτιο η αθλήτρια από τον Βόλο, είχε τρέξει με δανεικό εξοπλισμό στο Mandurah World Cup και παρά το γεγονός αυτό κατέκτησε την 7η θέση. Πριν από 12 μήνες η Γαλλίδα Marion Mathieu της στέρησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Φέτος όμως ήταν η σειρά της και η Μαρία Βιμπρανιετσόβα είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα.

Από το πρώτο άλμα στον προκριματικό, η Ελληνίδα αθλήτρια έδειξε ότι θα έχει μια θέση στα μετάλλια. Η προσπάθειά της μετρήθηκε 51,0μ. ούσα η δεύτερη καλύτερη πίσω από εκείνη της Φινλανδής και πολύ καλής φίλης της Βιμπρανιετσόβα, Jutta Menestrina Lammi, η οποία «προσγειώθηκε» στα 52,8μ.

Πίσω του βρέθηκε ένα ακόμη μεγάλο όνομα του άλματος, η Natalia Berdnikava με άλμα στα 50,9μ. Εκτός των τριών, αλλά και τη Γαλλίδας Nancy Chardin, η πρόκριση στην τελική 8αδα ήταν δραματική και συναρπαστική με αρκετές αθλήτριες να βρίσκονται πολύ κοντά.

Στον τελικό η Μαρία Βιμπρανιετσόβα, έδειξε μια απίστευτη σταθερότητα και πηγαίνοντας 0,50 πιο μακριά «πέταξε» στα 51,5μ. μια επίδοση που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο.

Πίσω της βρέθηκε η Lammi με 50,5μ., ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γαλλίδα Chardin με άλμα στα 48,5, αφήνοντας εκτός βάθρου την αθλήτρια από τη Λευκορωσία, Natalia Berdnikava, η οποία είχε επίδοση στα 47,9μ.

Αποτελέσματα

1. Μαρία Βιμπρανιετσόβα (Ελλάδα) 51,5μ. 2. Jutta Menestrina Lammi (Φινλανδία) 50,5μ. 3. Nancy Chardin (Γαλλία) 48,5μ. 4. Natalia Berdnikava (Λευκορωσία) 47,9μ. 5. Giannina Bonnemann (Γερμανία) 47,4μ. 6. Irina Turets (Λευκορωσία) 45,9μ. 7. Hanna Straltsova (Λευκορωσία) 45,7μ.

8. Manon Costard (Γαλλία) 44.9μ.