Θαλάσσιο σκι – Εκρηκτικό ξεκίνημα για την ελληνική αποστολή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Με το δεξί έχουν ξεκινήσει οι έλληνες αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που διεξάγεται στην Ουκρανία. Στην κατηγορία U14 στο σλάλομ, η Ιόλη Δανιήλ ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με την Ιταλίδα AliceBagnoliκαι θα συμμετάσχει στον τελικό του Σαββάτου (08:30), μαζί φυσικά με την Αλεξάντρα Πάσχου η οποία κατέλαβε την 8η θέση. Στις φιγούρες η Δανιήλ ήρθε 8η παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (12:00), ενώ η Πάσχου έμεινε στην 13η θέση και αποκλείστηκε.

Η Δανιήλ θα πάρει μέρος και στο άλμα καθώς στα προκριματικά κατέλαβε την 7η θέση. Στους νέους άνδρες (U14) ο Ντάνυ Δανιήλ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο σλάλομ και ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Πορτογάλο AntonioMariaNarcisoκαι θα αγωνιστεί στον τελικό της Κυριακής (08:30), αντίθετα ο Άρης Τεσουέγερ παρά την εκπληκτική του προσπάθεια περιορίστηκε στην 13η θέση και αποκλείστηκε. Δε συνέβη το ίδιο όμως και στις φιγούρες όπου ο 12χρονος (!) κατάφερε να μπει στο τελικό παίρνοντας την 7η θέση. 

Ο Ντάνυ Δανιήλ έμεινε εκτός αφού κατέλαβε την 17η, ωστόσο πήρε το εισιτήριο στο άλμα ύστερα από την 11η θέση στα προκριματικά. Στην κατηγορία U17 στο σλάλομ  τα κορίτσια Αλκμήνη και Σοφία Παναγοπούλου κατέλαβαν την 13η και 23η θέση αντίστοιχα στα προκριματικά και αποκλείστηκαν από την συνέχεια, ενώ το ίδιο συνέβη και για την Χαρά Κουλούρη που ήρθε 17η. Στις φιγούρες η Κουλούρη πήρε την 14η θέση και η Σοφία Παναγοπούλου την 17η μένοντας εκτός τελικού. Ωστόσο, για την ίδια κατηγορία, στο σλάλομ ο Γιάννης Ναθαναήλ θα συμμετάσχει στον αυριανό τελικό (09:45) καθώς κατέλαβε την 5η θέση, όχι όμως και ο Νικόλας Χιώνης, ο οποίος αποκλείστηκε καθώς τερμάτισε στην 29η θέση.

Συνοπτικά, η ελληνική αποστολή θα έχει οκτώ συμμετοχές στους τελικούς του Σαββατοκύριακου με την Ιόλη Δανηίλ (U14) στο σλάλομ και στις φιγούρες (Σάββατο 08:30&14:30), την Αλεξάνδρα Πάσχου (U14) στο σλάλομ (Σάββατο 08:30), τον Ντάνυ Δανιήλ (U14) στο σλάλομ (Κυριακή 08:30) και στο άλμα (Σάββατο 15:45), τον Άρη Τεσουεγέρ (U14) στις φιγούρες (Σάββατο 12:30) και τον Γιάννη Ναθαναήλ (U17) στο σλάλομ (Σάββατο 09:45).