Η πιο σύντομη απόλυση στην ιστορία του NHL!

Το πρωί της Δευτέρας (07.10) η διοίκηση των Philadelphia Flyers ανακοίνωσε την απόλυση του προπονητή Peter Laviolette. Αιτία της απόφασης αυτής ήταν η τρίτη σερί ήττα των Flyers, κάτι που είχε ξανασυμβεί και πέρσι, αλλά και μόλις τέσσερις φορές στην ιστορία του συλλόγου.

Κι αν την περσινή χρονιά ο Laviolette γλίτωσε την απόλυση λόγω της ιδιόμορφης σεζόν (lock out) δεν έγινε το ίδιο και φέτος, παρά το γεγονός ότι πριν από ένα μήνα περίπου, ο πρόεδρος της ομάδας Ed Snider είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Αμερικανό προπονητή. Ωστόσο η χθεσινή ήττα από τους Carolina Hurricanes, ήταν και το «κύκνειο άσμα» για τον Laviolette του οποίου τη θέση θα πάρει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Craig Berude που θα οδηγήσει την ομάδα στο ματς της Τρίτης απέναντι στους Florida Panthers.

Η απόλυση του Laviolette είναι η πιο σύντομη στην ιστορία του NHL, μόλις τρεις αγώνες μετά από το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Το αρνητικό ρεκόρ το είχαν μέχρι τώρα τρεις προπονητές. Πρόκειται για τους Denis Savard (Chicago Blackhawks/2008), Ivan Hilinka (Pittsburgh Penguins/2000) και Jacques Demers (Montreal Canadiens/1995), οι οποίοι οδηγήθηκαν στην πόρτα της εξόδου μετά από τέσσερα παιχνίδια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 48χρονος ήταν προπονητής των Flyers από τον Δεκέμβριο του 2009 με ρεκόρ 145 νίκες, 98 ήττες και 29 ΟΤ (παιχνίδια που οδηγήθηκαν στην παράταση), ενώ είχε πάει την ομάδα του μια φορά στον τελικό του Stanley Cup το 2010.

Την περσινή χρονιά όμως οι Flyers δεν κατάφεραν να μπουν καν στα play-off για πρώτη φορά από το 2007, γεγονός που, όπως όλα δείχνουν, ήταν η αρχή του τέλος από τον πάγκο για τον Peter Laviolette.