Η Εθνική ομάδα χόκεϊ επί χόρτου ρίχνεται στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος IV

Η καρδιά του ελληνικού field hockey «χτυπάει» στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού όπου από αύριο Κυριακή (21/7) μέχρι και την επόμενη Παρασκευή (26/7) θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατηγορίας IV.

Ελλάδα, Κύπρος και Βουλγαρία θα αναμετρηθούν, σε δύο γύρους, με έπαθλο την άνοδο στην τρίτη κατηγορία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο προπονητικό κέντρο του χόκεϊ-και όχι στο κεντρικό που χρησιμοποιήθηκε για τα παιχνίδια της Ολυμπιάδας του 2004- και το OSN βρέθηκε εκεί για να σας μεταφέρει το κλίμα, αλλά δηλώσεις από παίκτες και φυσικά τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Χρήστο Σιδερίδη.

Η μοναδική λέξη που βγαίνει από το στόμα των παικτών είναι «άνοδος». Μία άνοδο (στην κατηγορία ΙΙΙ) την οποία θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει, το 2011 (και πάλι στην Αθήνα), η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ λόγω της ήττας την τελευταία αγωνιστική από την Τουρκία με 2-1.

Το έργο μας, θεωρητικά, γίνεται ακόμα πιο εύκολο καθώς τρεις ομάδες αποχώρησαν την τελευταία στιγμή (Αρμενία, Λιθουανία, Γεωργία) με αποτέλεσμα η διοργάνωση να διεξαχθεί με τρεις ομάδες, αν και οι διεθνείς μας με δηλώσεις τους τόνισαν ότι θα ήταν προτιμότερο να συμμετείχαν όλες οι ομάδες προκειμένου να υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

Χρήστος Σιδερίδης: «Λίγος ο χρόνος προετοιμασίας αλλά θα είμαστε έτοιμοι»

Αισιόδοξος, αλλά και με μεγάλη πίστη στους παίκτες του εμφανίστηκε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Σιδερίδης, ο οποίος λίγο πριν την τελευταία προπόνηση παραχώρησε συνέντευξη στο othersportsnews.gr.

«Το πρόβλημα είναι ότι ξεκινήσαμε προπονήσεις τους τελευταίους δύο μήνες. Αλλά ακόμα κι αυτό το χρόνο να είχαμε στη διάθεσή μας θα έπρεπε, τουλάχιστον, να είχε ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, κάτι το οποίο έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Αν είχε συμβεί αυτό θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει μία πρώτη επιλογή παικτών, και μετά μία δεύτερη έτσι ώστε τους τελευταίους δύο μήνες να δουλέψουμε με την τελική ομάδα που θα πάμε στους αγώνες. Δυστυχώς αυτήν τη δυνατότητα δεν την είχαμε.

Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μία πρόσκληση αρχικά σε 30 παίκτες, στη συνέχεια και μετά από επιθυμία παικτών, κάναμε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους παίκτες με σκοπό οι 30 παίκτες να γίνουν περισσότεροι, όμως όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά το ρόστερ μειώθηκε σε 25 παίκτες για να καταλήξουμε (πριν από δύο εβδομάδες) στην τελική 18αδα που θα πάρει μέρος στους αγώνες».

«Στόχος να μπούμε και να πάρουμε τα παιχνίδια»

«Ο σκοπός μας είναι να κερδίσουμε τα παιχνίδια με Κύπρο και Βουλγαρία. Η Κύπρος, είναι μία ομάδα που προσπαθεί να εξελιχθεί, αλλά πιστεύω ότι είναι λίγο πιο κάτω, σε δυναμικότητα, από εμάς.

Αυτή που περιμένω να είναι δυνατή είναι η Βουλγαρία, εννοώντας ότι οι παίκτες έχουν αρκετά φιλικά παιχνίδια στα πόδια τους. Για παράδειγμα η U18 έρχεται από διοργάνωση. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουν παιχνίδια με «ξένους» ιδρώτες. Έρχονται λίγο πιο έτοιμοι. Εμείς παίζουμε μεταξύ μας. Δεν είναι το ίδιο.

Δεν θέλουμε να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Θέλουμε να μπούμε δυνατά από το πρώτο παιχνίδι και όχι να φορμαριστούμε στο τέλος του τουρνουά, όπως γίνεται συνήθως.

Σε αυτό το τουρνουά πιστεύω ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή τη συνήθεια, αν και δυστυχώς έχουμε μόνο δύο αντιπάλους, αλλά θα μπούμε από την αρχή δυνατά σαν να παίζουμε σε τελικό»

«Έχουμε πολύ καλό κλίμα»

«Θα ήθελα να σταθώ στο πολύ καλό κλίμα που έχουμε ως ομάδα δίνοντας ένα παράδειγμα. Παρά το γεγονός ότι ο τελικός του πρωταθλήματος (Εθνικός-Αστέρας Αγ. Αναργύρων) διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη (17/7) και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο (μεμονωμένα επεισόδια στις εξέδρες) αρκετά παιδιά της Εθνικής που ήταν αντίπαλοι και είναι λογικό να υπήρχαν εντάσεις μεταξύ τους, μόλις πέρασαν την πόρτα της Εθνικής όλα έμειναν απ’ έξω.

Βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα περίπου 20 χρόνια και μπορώ να πω με σιγουριά ότι το κλίμα είναι από τα καλύτερα που έχω συναντήσει και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Αν και είναι τέσσερις ομάδες που συγκροτούν την Εθνική, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις από ποιον σύλλογο είναι ποιος κι αυτό με ικανοποιεί γιατί είμαστε μία πολύ δεμένη ομάδα».

Δηλώσεις παικτών

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν οι δηλώσεις των διεθνών που παρουσιάζονται έτοιμοι και χωρίς άγχος για τους αγώνες, ενώ παράλληλα δηλώνουν απογοητευμένοι για το γεγονός ότι στο τουρνουά θα πάρουν μέρος μόλις τρεις ομάδες.

Γιάννης Κλειώτης (Αμυντικό χαφ): «Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια και όλα τα παιδιά βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Δεν πιστεύω ότι θα μας χαλαρώσει το γεγονός ότι είμαστε μόνο τρεις ομάδες. Όλοι μας θέλαμε να συμμετάσχουν όλες οι ομάδες για να αγωνιστούμε με διαφορετικούς αντιπάλους και να παίξουμε περισσότερα παιχνίδια».

Θανάσης Καγιώργης (Κεντρικός): «Είμαστε εδώ χωρίς άγχος και χωρίς φόβο για να πάρουμε τα παιχνίδια και να ανέβουμε κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήμασταν διακοπές! Έχουμε καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους μας, κάτι που πίστευα και πριν αποχωρήσουν οι Αρμενία, Γεωργία και Λιθουανία. Φέτος είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς».,

Γιώργος Παπαδάκης (Δεξί μπακ): «Είναι για εμάς μία μεγάλη ευκαιρία για να πάρουμε την άνοδο. Η Βουλγαρία, που είναι ο κύριος αντίπαλος μας, πριν δύο χρόνια την είχαμε κερδίσει 6-1, ενώ την Κύπρο την έχουμε αντιμετωπίσει στα τελευταία δύο Ευρωπαϊκά με την U18 και την κερδίσαμε σχετικά εύκολα κάτι που πιστεύω θα κάνουμε και φέτος. Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψουμε στην τρίτη κατηγορία».

Σταύρος Σιδερίδης (Σέντερ φορ): «Πιστεύω στην άνοδο, καθώς αγωνιζόμαστε και με ομάδες που στο παρελθόν τις έχουμε κερδίσει. Έχουμε καλή ομάδα φέτος και το κυριότερο ότι είμαστε δεμένοι μεταξύ μας κάτι που θα μετρήσει πολύ για την ψυχολογία μας».

Πλάνα από τη χθεσινή προπόνηση

Το πρόγραμμα των αγώνων

Η Εθνική μας ομάδα ρίχνεται αύριο Κυριακή (21/7) στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Βουλγαρία (19:00) στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Την Δευτέρα (22/7) θα αντιμετωπίσει την Κύπρο και πάλι στις 19:00, ενώ την Τρίτη (23/7) θα έχει ρεπό, καθώς Κύπρος και Βουλγαρία θα βρεθούν αντιμέτωπες (19:00).

Την Τετάρτη (24/7) θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει τη Βουλγαρία (19:00), την Πέμπτη (25/7) η Βουλγαρία θα αντιμετωπίσει την Κύπρο (19:00), ενώ η διοργάνωση ολοκληρώνεται με το παιχνίδι της Ελλάδας κόντρα στην Κύπρο στις 17:00, καθώς η αποστολή της Κύπρου θα πρέπει να αναχωρήσει νωρίς το βράδυ από τη χώρα μας.

Κυριακή 21 Ιουλίου Βουλγαρία Ελλάδα 19:00
Δευτέρα 22 Ιουλίου Ελλάδα Κύπρος 19:00
Τρίτη 23 Ιουλίου Κύπρος Βουλγαρία 19:00
Τετάρτη 24 Ιουλίου Βουλγαρία Ελλάδα 19:00
Πέμπτη 25 Ιουλίου Κύπρος Βουλγαρία 19:00
Παρασκευή 26 Ιουλίου Ελλάδα Κύπρος 17:00

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και για τις γυναίκες

Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού θα φιλοξενήσουν και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΙΙΙ στην κατηγορία των γυναικών. Και σε αυτό το τουρνουά υπάρχει ελληνική συμμετοχή, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ελβετία, την Τουρκία και την Ουαλία.

Τα κορίτσια στην πρεμιέρα (21/7) θα αντιμετωπίσουν την Ουαλία σε μία αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 17:00. Την Δευτέρα (22/7) παίζουν κόντρα στην Τσεχία (17:00), ενώ την Τρίτη (23/7) θα αντιμετωπίσουν την Ελβετία (17:00). Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής θα είναι η ομάδα της Σλοβακίας την Πέμπτη (25/7) και πάλι στις 17:00, ενώ το πρόγραμμα κλείνει με το ματς Ελλάδα – Τουρκία την Παρασκευή (26/7) στις 15:00.

Κυριακή 21 Ιουλίου Τσεχία Σλοβακία 10:00
Ελβετία Τουρκία 12:00
Ουαλία Ελλάδα 17:00
Δευτέρα 22 Ιουλίου Ελβετία Σλοβακία 10:00
Ουαλία Τουρκία 15:00
Τσεχία Ελλάδα 17:00
Τρίτη 23 Ιουλίου Σλοβακία Τουρκία 12:00
Τσεχία Ουαλία 15:00
Ελλάδα Ελβετία 17:00
Πέμπτη 24 Ιουλίου Ουαλία Ελβετία 10:00
Τουρκία Τσεχία 12:00
Σλοβακία Ελλάδα 17:00
Παρασκευή 25 Ιουλίου Τσεχία Ελβετία 11:00
Ουαλία Σλοβακία 13:00
Τουρκία Ελλάδα 15:00