Δύο χρόνια αποκλεισμός για τον Bodin Issara!

Με δύο χρόνια αποκλεισμό απ’ όλες τις διοργανώσεις τιμώρησε η παγκόσμια ομοσπονδία μπάντμιντον (BWF) τον Ταϊλανδό Bodin Issara για τα όσα διαδραματίστηκαν στον τελικό (διπλό ανδρών) στο πρόσφατο διεθνές τουρνουά Yonex που διεξήχθη  στον Καναδά.

Ο 22χροονος συνεπλάκη με τον συμπατριώτη του Maneepong Jongjit τον οποίο χτυπούσε με μανία με γροθιές και κλωτσιές, ενώ σταμάτησε μόνο όταν εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο προπονητές και συμπαίκτες!

Το οξύμωρο σε αυτόν τον άνευ προηγουμένου καβγά είναι ότι Issara και Jongjit ήταν συμπαίκτες στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο διπλό ανδρών και μάλιστα είχαν φτάσει μέχρι τα προημιτελικά!

Από εκεί και πέραν οι δρόμοι τους χώρισαν με τις φήμες να θέλουν αυτό το «διαζύγιο» να βγαίνει με περιπετειώδη τρόπο. Η διοργάνωση στον Καναδά ήταν το «κερασάκι» στην τούρτα με τους δύο αθλητές να φτάνουν σε ενέργειες που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ντροπιάζουν το άθλημά τους.

Για τον Issara η BWF επέβαλλε ποινή αποκλεισμού δύο χρόνων από όλες τις διοργανώσεις, καθώς ο Ταϊλανδός κρίθηκε ένοχος σε πέντε άρθρα του κώδικα συμπεριφοράς του αθλήματος όπως στην ανάρμοστη συμπεριφορά, στην εξύβριση, στη σωματική κακοποίηση, στην αντιαθλητική συμπεριφορά και στην αντίθετη συμπεριφορά προς την ακεραιότητα του παιχνιδιού.

Ο συμπατριώτης του και πρώην συμπαίκτης του Jongjit τιμωρήθηκε από την BWF με τρεις μήνες αποκλεισμό απ’ όλες τις διοργανώσεις με την αιτιολογία ότι προκάλεσε τον Issara χτυπώντας τον με τη ρακέτα του.

Στους δύο παίκτες δόθηκε το χρονικό περιθώριο των 21 ημερών σε περίπτωση που θέλουν να προβούν σε έφεση της απόφασης, αν και η ποινή αναμένεται να είναι μεγαλύτερη, καθώς εκκρεμεί η απόφαση και από την Ομοσπονδία μπάντμιντον της Ταϊλάνδης.

Δείτε τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα στους δύο πρώην συμπαίκτες