Δίαθλο – Καραμίχας και Τσακίρη στην κορυφή του θερινού πρωταθλήματος Διάθλου!

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε την Κυριακή (1.09) το πρωτάθλημα του θερινού Διάθλου που διεξήχθη στο Μέτσοβο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (Ε.Ο.Χ) και την υποστήριξη του Δήμου Μετσόβου και της Περιφέρειας, όπως και του Σκοπευτικού Συλλόγου Μετσόβου.

Ο αγώνας ήταν και ένα τεστ για τους αθλητές που απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν που ξεκινάει τέλη Νοεμβρίου.

Στην κατηγορία των ανδρών ο Κλεάνθης Καραμίχας κατέκτησε την πρώτη θέση, στηριζόμενος στις εξαιρετικές επιδόσεις του στις βολές, ενώ ακολούθησε ο Απόστολος Αγγέλης, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Νάκας.

Στις γυναίκες είχαμε την ευχάριστη έκπληξη με την Χρύσα Τσουρέκα να μπαίνει «σφήνα» στο δίδυμο Γιώτα και Μαρία Τσακίρη καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Στην κορυφή βρέθηκε η εξαιρετική Γιώτα Τσακίρη, ενώ την τρίτη κατέκτησε η Μαρία Τσακίρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρωτάθλημα δεν αγωνίστηκε ο «θρύλος» του ελληνικού Διάθλου, Σάκης Τσακίρης, ενώ στις γυναίκες δεν έλαβαν μέρος οι Χριστίνα Κιουρκενίδου, η Μαρία Μπούμπα και η Γεωργία Νιμπίτη.

Εντυπωσίασε ο Καραμίχας

Στην κατηγορία των ανδρών ο Κλενάθης Καραμίχας πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, κατακτώντας την πρώτη θέση. Ο αθλητής του Ε.Ο.Σ. Μετσόβου ήταν εξαιρετικός στις βολές χάνοντας μόλις δύο (και τις δύο στην όρθια θέση), ενώ έκανε πολύ σωστή διαχείριση στο τρέξιμο διανύοντας την απόσταση των 4χλμ. σε χρόνο 20:29,5.

Ακολούθησε ο Απόστολος Αγγέλης ο οποίος κινήθηκε πολύ καλά, όσο αφορά το τρέξιμο, ωστόσο οι χαμένες βολές του κόστισαν σε χρόνο, καθώς έχασε συνολικά επτά βολές (3 πρηνηδόν, 4 σε όρθια θέση) με αποτέλεσμα να τερματίσει στην δεύτερη θέση σε χρόνο 20:49,3.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ένας ακόμα αθλητής του Ε.Ο.Σ. Μετσόβου ο Γιώργος Νάκας ο οποίος έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση καθώς έτρεξε πολύ καλά, ωστόσο αντιμετώπισε κι αυτός προβλήματα στο πεδίο βολής χάνοντας οκτώ βολές (4 πρηνηδόν, 4 σε όρθια θέση) τερματίζοντας σε χρόνο 21:48, 9.

Τις ίδιες βολές-και στις ίδιες θέσεις-έχασε και ο Βασίλης Στεργίου, ο οποίος ακολούθησε στην τέταρτη θέση ολοκληρώνοντας την προσπάθεια του σε χρόνο 23:32,5. Την δεύτερη καλύτερη επίδοση στο πεδίο βολής πραγματοποίησε ο αθλητής του Ε.Ο.Σ. Νάουσας, Δημήτρης Κάππας ο οποίος είχε πέντε άστοχες βολές (1 πρηνηδόν, 4 σε όρθια θέση), ωστόσο τερμάτισε στην πέμπτη θέση και σε χρόνο 23:40,7. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Θανάσης Μπούμπας έχοντας δέκα άστοχες βολές (5 πρηνηδόν, 5 σε όρθια θέση) και χρόνο 25:15,3.

Στην κορυφή η Γιώτα Τσακίρη

Στην κατηγορία των γυναικών η Γιώτα Τσακίρη για ακόμη μια φορά ήταν εξαιρετική καταφέρνοντας να τερματίσει στην πρώτη θέση. Η 22χρονη αθλήτρια του Ε.Ο.Σ. Δράμας είχε πέντε άστοχες βολές (3 πρηνηδόν, 2 σε όρθια θέση), αλλά και πολύ καλό ρυθμό στο τρέξιμο ολοκληρώνοντας τα 3χλμ. σε χρόνο 23:40,7.

Πολύ καλή προσπάθεια κατέβαλε η Χρύσα Τσουρέκα η οποία ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση καθώς έτρεξε σε πολύ καλούς χρόνους, ωστόσο στο πεδίο βολής είχε δέκα άστοχες βολές (5 πρηνηδόν, 5 σε όρθια θέση) και με χρόνο 25:27,2 πήρε την δεύτερη θέση «σπάζοντας» τη δυάδα των αδερφών Τσακίρη.

Από την πλευρά της η Μαρία Τσακίρη κινήθηκε λίγο πιο αργά στο τρέξιμο από την αθλήτρια του Ε.Ο.Σ Μετσόβου, ωστόσο ήταν καλύτερη στις βολές χάνοντας συνολικά επτά. Μάλιστα η επίδοσή της σε θέση πρηνηδόν ήταν η καλύτερη απ’ όλες τις άλλες αθλήτριες αστοχώντας μόλις σε μία, τερματίζοντας στην τρίτη θέση σε χρόνο 27:01,1.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Άρτεμις Στυλιάδου με την αθλήτρια του Α.Ο. Φλώρινας να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο πεδίο βολής χάνοντας συνολικά δέκα βολές (5 πρηνηδόν, 5 σε όρθια θέση) ολοκληρώνοντας τον αγώνα της σε χρόνο 44:14,0. Την πέμπτη θέση κατέλαβε η Νεραντζούλα Γούτσιου που είχε επίσης δέκα χαμένες βολές (5 πρηνηδόν, 5 σε όρθια θέση) και χρόνο 48:12,2, στην έκτη τερμάτισε ακόμα μια αθλήτρια του Α.Ο. Φλώρινας η Δήμητρα Δαδακαρίδου η οποία ήταν η τέταρτη αθλήτρια με δέκα χαμένες βολές στον αγώνα (5 πρηνηδον, 5 σε όρθια θέση) και χρόνο 48:12,0, ενώ την έβδομη θέση πήρε η Μαρία Γούτσιου έχοντας εννέα άστοχες βολές και χρόνο 51:15,6.

Ξεχώρισε ο Κυριαζής

Σπουδαίο αγώνα είχαμε και στην κατηγορία των εφήβων με τον πολύ καλό  Δημήτρη Κυριαζή, ο οποίος έχει δικαίωμα συμμετοχής και στους αγώνες του IBU CUP, να ξεχωρίζει κατακτώντας την πρώτη θέση χάνοντας επτά βολές (5 πρηνηδόν, 2 σε όρθια θέση) ενώ είχε χρόνο 22:39,2. Πίσω από τον αθλητή του Βόλου ακολούθησε ο Γιώργος Παπάσης με αρκετό καλό χρόνο στο τρέξιμο, αλλά και οκτώ άστοχες βολές (3 πρηνηδόν, 5 σε όρθια θέση) τερματίζοντας σε 24:59,6. Στην…παρέα των τριών βρέθηκε ο Γιώργος Μπούμπας, ο οποίος αστόχησε σε εννέα βολές (4 πρηνηδόν, 5 σε όρθια θέση) ενώ πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 25:37,2.

Από εκεί και πέρα ο Σπύρος Γκαμπράνης ήρθε τέταρτος ολοκληρώνοντας την απόσταση των 4χλμ. σε 26:55,3 χάνοντας παράλληλα δέκα βολές (5 πρηνηδόν, 5 σε όρθια θέση), ενώ ο Μιχάλης Πανάγιος είχε κι αυτός δέκα χαμένες βολές (5 πρηνηδόν, 5 σε όρθια θέση) και χρόνο 28:13,0.

Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε και ο αθλητής του Ε.ΟΣ. Ναόυσας Χριστόδουλος Γυρούσης. Ο Γυρούσης στο πεδίο βολής είχε εννέα άστοχες βολές (4 πρηνηδόν, 5 σε όρθια θέση), περνώντας τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 29:02,6, ενώ έβδομος ήταν ο Πασχάλης Στακίνος με δέκα άστοχες βολές και χρόνο 32:28,0.

Τιμολέων Τσουρέκας: Ικανοποιημένοι οργανωτικά και αγωνιστικά

Ο τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομιών (Ε.Ο.Χ.) Τιμολέων Τσουρέκας, μίλησε στο othersportsnews.gr για το πρωτάθλημα Διάθλου δηλώνοντας αρκετά ικανοποιημένος στο οργανωτικό, αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι των αγώνων.

«Τα τελευταία χρόνια η Ε.Ο.Χ. διοργανώνει ένα θερινό πρωτάθλημα που συμπεριλαμβάνει έναν αγώνα θερινού Διάθλου με τρέξιμο ή με ρόλλερ και από εκεί και πέρα ένα πρόγραμμα με αγώνες ρόλλερ. Αυτοί οι αγώνες, πέρα από το χαρακτήρα των αγωνιστικών δραστηριοτήτων είναι επίσημα τεστ για τους αθλητές των εθνικών ομάδων. Δηλαδή οι αθλητές των εθνικών και προ-εθνικών ομάδων, μπαίνουν στη διαδικασία δοκιμασίας ώστε να δούμε που βρίσκεται αγωνιστικά ο καθένας.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν μέρος του προγράμματος του θερινού Διάθλου 2013 όπου συμμετείχε η πλειοψηφία των αθλητών της Εθνικής ομάδας, με κάποιες εξαιρέσεις. Ο αγώνας πήγε πάρα πολύ καλά. Είναι μια διοργάνωση που διεξάγεται τα τελευταία τρία χρόνια στο Μέτσοβο κι αυτό γιατί η πρόσβαση για τους αθλητές είναι πιο εύκολη και επειδή υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες διαδρομές που έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις δοκιμασίες σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Είχαμε την υποστήριξη του Σκοπευτικού συλλόγου όπου έγιναν αγώνες στις μικρές ηλικίες (προ-αγωνιστικές ηλικίες), είχαμε την υποστήριξη του Δήμου Μετσόβου, της Περιφέρειας και γενικά στο οργανωτικό τομέα όλα πήγαν πολύ καλά χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Αγωνιστικά μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις των παιδιών τόσο στους άνδρες και στους εφήβους, όσο και από την πλευρά των γυναικών. Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες, που συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες, έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό επίπεδο και πιστεύω ότι μέχρι την έναρξη της σεζόν θα έχουν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».