Γυμναστική – RGWC 2015: Η Στουτγάρδη γίνεται μπλε!

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν πέρσι στο κλειστό του «Ιzmir Halkapinar Sports Hall» στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ίδια-και ευχόμαστε πιο θερμή-ατμόσφαιρα αναμένεται να ζήσουμε και στο «Porsche Arena», όπου σε λιγότερο από 24 ώρες τα κορίτσια της Τζένης Παπαδοπούλου θα πατήσουν το ταπί με στόχο δύο καθαρά προγράμματα που θα φέρουν την εθνική μας ομάδα μια ανάσα από το Ρίο.

Μία από τους 15-20 που θα βρεθούν στη Στουτγάρδη είναι και η Αλεξία Κοντογιάννη. Η μητέρα της Ζωής Κοντογιάννη μίλησε στο OSN για το μεγάλο και δύσκολο στοίχημα των 5 κοριτσιών.

«Η διαφορά από πέρσι είναι ότι αυτή η ομάδα είναι πάρα πολύ δεμένη, ενώ διαθέτει ιδιαίτερο πάθος. Η εμπειρία των τριών κοριτσιών (Δόικα, Σαμαρά, Κοντογιάννη), αλλά και η εμπειρία της (ατομικό) είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια για μια τόσο σημαντική διοργάνωση.

Ως ομάδα επιθυμούν την πρόκριση. Την αξίζουν. Πέρασαν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι με πολλές προπονήσεις, δύσκολες συνθήκες, ωστόσο γνωρίζουν τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις του αγώνα, γνωρίζουν τις αδυναμίες τους, αλλά και τον μεγάλο ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσουν στη Στουτγάρδη.

Ο κώδικας έχει γίνει πολύ αυστηρός και το παραμικρό λάθος μετράει. Εξάλλου έχουμε δει ομάδες φαβορί που έμειναν εκτός τελικών στις λεπτομέρειες.

Τα κορίτσια θεωρώ ότι βελτιώνονται από αγώνα σε αγώνα, γίνονται πιο ακριβείς και το μόνο που μένει είναι να περιορίσουν το άγχος τους και να έχουν τύχη, καθώς όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός παράγοντας είναι. Μπορούν να κάνουν την υπέρβαση και εύχομαι η κάθε μία να κάνει το καλύτερο δυνατό».

Αναστασία Δόικα: «Αυτή η ομάδα έχει προοπτικές»

Στο OSN μίλησε και η Αναστασία Δόικα, η οποία στάθηκε στην πολύ σκληρή δουλειά της ομάδας όλη τη χρονιά, αλλά και στο γεγονός ότι αν τα κορίτσια της Τζένης Παπαδοπούλου βγάλουν δύο καθαρά προγράμματα έχουν τις προοπτικές να πάρουν το εισιτήριο.

«Πιστεύω ότι σε κάθε μεγάλο αγώνα υπάρχει άγχος. Τα κορίτσια θέλουν να δείξουν την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει όλη τη χρονιά. Θεωρώ ότι η ομάδα αν βγάλει σωστά προγράμματα έχει τις προοπτικές και τη δυνατότητα να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Εμείς από την πλευρά μας το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε τα παιδιά μας τόσο ψυχολογικά όσο και υλικά και να προσπαθούμε να τους παρέχουμε ότι χρειάζονται.

Δεν σας κρύβω ότι όπως και τα κορίτσια άγχος υπάρχει και από την πλευρά μας, όπως είναι λογικό, καθώς θέλουμε όπως κι εκείνες να υλοποιηθούν οι στόχοι τους. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Νικολέττα Θεοπίστου: «Το χρωστάνε στους εαυτούς τους»

Η μητέρα της Ερατούς Θεοπίστου θα βρεθεί στις εξέδρες του «Porsche Arena» για στηρίξει την προσπάθεια των Ελληνίδων αθλητριών. Λίγο πριν την αναχώρηση η Νικολέτα Θεοπίστου μίλησε στο OSN για το πως είδε την προετοιμασία της ομάδας, ενώ παράλληλα έδωσε και τη δική της ευχή για τον κρίσιμο αγώνα.

«Τα κορίτσια έχουν δουλέψει πολύ σκληρά γι’ αυτήν την πρόκριση. Τα προγράμματά τους είναι καταπληκτικά και προσπαθούν συνεχώς να τα βελτιώσουν όπως είδαμε και στα test events που πραγματοποίησαν. Θεωρώ ότι το άγχος υπάρχει και είναι λογικό κάτι που παρατηρώ και η ίδια από την Ερατώ.

Και πως να μην έχουν, όταν μιλάμε για μια πολύ δύσκολη αποστολή που καλούνται να βγάλουν εις πέρας κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες προπόνησης. Σίγουρα η φετινή χρονιά είναι πιο απαιτητική από την περσινή, καθώς υπάρχει και η ολυμπιακή πρόκριση.

Η Ερατώ έζησε μια μικρή ολυμπιάδα με τη συμμετοχή της στο Μπακού (Ευρωπαϊκοί Αγώνες) και ανυπομονεί να ζήσει ακόμη ένα όνειρο. Τα παιδιά εκτός από μια πολύ καλή εμφάνιση χρειάζονται και τον παράγοντα τύχη για να φτάσουν στην πρόκριση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να πάρουν την πρόκριση την οποία χρωστάνε στους εαυτούς τους για όλες τις θυσίες και την σκληρή δουλειά που έχουν κάνει μέχρι τώρα».