Γυμναστική – RGWC 2014: Όλα έτοιμα για τον αγώνα της χρονιάς!

Σμύρνη, ΤΟΥΡΚΙΑ– Λίγες ώρες έμειναν πριν από το μεγάλο ραντεβού των Ελληνίδων γυμναστριών στο ταπί του Ιzmir Halkapinar Sports Hall. Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Αναστασία Γιουβανάκη και Στεφανία Μήτσανα ρίχνονται στη μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ερχόμενες να συμπληρώσουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις της Βαρβάρα Φίλιου και Κορίνα Αλευρογιάννη, οι οποίος άνοιξαν τον «χορο» την περασμένη εβδομάδα στο ατομικό.

Θετική ενέργεια, θετική σκέψη και στόχος ο τελικός. Αυτό είναι το «μότο» των κοριτσιών της Τζένης Παπαδοπούλου, οι οποίες θα εμφανιστούν πρώτες στο δεύτερο γκρουπ στο σημερινό πρόγραμμα το οποίο ξεκινάει στις 15:00.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την ομάδα να προετοιμάζεται για τη σημερινή της εμφάνιση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Φυσικά ο στόχος για τον τελικό δεν είναι και τόσο εύκολος καθώς μην ξεχνάμε ότι αγωνίζονται ομάδες, που έχουν το «προβάδισμα» για διάφορους λόγους….

Ωστόσο τίποτα δεν είναι απίθανο και το ανσάμπλ το έχει αποδείξει περίτρανα αρκετές φορές στο παρελθόν. Όμως, εκτός από τον τελικό η Εθνική μας ομάδα έχει ακόμη ένα στόχο. Την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης τον επόμενο χρόνο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να τερματίσουν μέσα στις 24 πρώτες ομάδες από τις 31 που θα συμμετάσχουν συνολικά. Κάτι που θεωρητικά είναι κάτι παραπάνω από εφικτό καθώς η Ελλάδα έχει πολλά χρόνια έχει να βρεθεί τόσο χαμηλά σε βαθμολογία.

Τα τελευταία είκοσι, τουλάχιστον χρόνια, βρίσκεται πάντα μέσα στις είκοσι καλύτερες του κόσμου, με αποκορύφωμα φυσικά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Οσάκα (1999) όπου η Εθνική μας είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, είχε μπει «σφήνα» σε Ρωσία και Λευκορωσία, στο σύνθετο, ενώ είχε πάρει τη πρώτη θέση τόσο στις πέντε κορύνες, όσο και στις 3 κορδέλες/2 στεφάνια.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις εκπληκτικές εμφανίσεις και στο παγκόσμιο της Νέας Ορλεάνης (2002) με την Ελλάδα να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο, καταλαμβάνοντας παράλληλα την τρίτη θέση στις 5 κορύνες και την πρώτη στις 3 μπάλες/2 σχοινάκια.

Στις τελευταίες δύο διοργανώσεις η χώρα μας έχει καταλάβει την 11η θέση, με την περσινή στην Ουκρανία να είναι και η πιο «παλικαρίσια» καθώς όλη ομάδα προετοιμάστηκε γι’ αυτό το μεγάλο ραντεβού μόλις δύο μήνες πριν!

Σε λίγη ώρα τα κορίτσια της Τζένης Παπαδοπούλου θα πατήσουν το ταπί του Ιzmir Halkapinar Sports Hall. Ανάμεσα στο κοινό θα υπάρχει και η ελληνική παρουσία με πάνω από είκοσι άτομα να προσπαθούν να ενισχύσουν τις Ελληνίδες γυμνάστριες.