Γυμναστική – RGWC 2014: Στις 24 καλύτερες του κόσμου η Φίλιου!

Σμύρνη, ΤΟΥΡΚΙΑ– Ο στόχος υλοποιήθηκε. Η Βαρβάρα Φίλιου είναι στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο σύνθετο ατομικό!Βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες 24 γυμνάστριες του κόσμου! Μπορεί να μην πήρε μέρος σε κανέναν από τους τελικούς των οργάνων, ωστόσο η παρουσία της σε αυτό το 33ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν εντυπωσιακή.

Από την αρχή της διοργάνωσης είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Σταθερές εμφανίσεις στα προγράμματα και την πρόκριση στον τελικό. Αυτό το κατάφερε και μάλιστα με τον πιο πειστικό τρόπο. Εξαιρετικό ήταν και το κλείσιμο από την Κορίνα Αλευρογιάννη. Σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση η Αλευρογιάννη έδειξε ότι έχει παρόν, αλλά και πολύ μέλλον.

Τελευταία…παράσταση πριν τον τελικό

Πριν από λίγες ώρες Φίλιου και Αλευρογιάννη αγωνίστηκαν στον προκριματικό της κορδέλας. Η Βαρβάρα Φίλιου εκτέλεσε ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα έχοντας βαθμό δυσκολίας 7.775, ενώ στην εκτέλεση βαθμολογήθηκε με 8.200 και με το συνολικό 15.975 κατέλαβε την 18η θέση.

Δεν βρέθηκε στον τελικό, αλλά μικρό το κακό. Με τους 49.699 βαθμούς που συγκέντρωσε απο τις τρεις ψηλότερες βαθμολογίες στους προκριματικούς, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του σύνθετου από την 15η θέση. Αναμφίβολα μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική γυμναστική που θα δει και πάλι μια γυμνάστρια να είναι μέσα στις 24 καλύτερες του κόσμου. Δεν είναι και τόσο εύκολο…

Η Φίλιου θα αγωνιστεί αύριο Παρασκευή (26.09) στο δεύτερο γκρουπ για τις θέσεις 13-24, ενώ αμέσως μετά θα διεξαχθεί ο αγώνας για το πρώτο γκρουπ για τις θέσεις 1-12. «Το ότι πέρασα στον τελικό δεν αλλάζει τα σχέδια μου. Θέλω να συνεχίσω τις σταθερές εμφανίσεις με στόχο να μπω στην 15αδά», δήλωσε από τη Σμύρνη στο othersportsnews.gr η πρωταθλήτρια Ελλάδος. «Από εκεί και πέρα με σταθερή εμφάνιση και με δίκαιες βαθμολογίες από τους κριτές είμαι πεπεισμένη ότι μπορώ να πάω ακόμα ψηλότερα».

Εξαιρετικό φινάλε για την Αλευρογιάννη

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα η Κορίνα Αλευρογιάννη. Η νεαρή γυμνάστρια έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και στον προκριματικό της κορδέλας κατακτώντας την 37η θέση.

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν στους 7.100 βαθμούς, ενώ το εκτελεστικό μέρος του προγράμματος βαθμολογήθηκε με 8.133. Η Αλευρογιάννη συγκέντρωσε στην κορδέλα 15.233 βαθμούς και με σύνολο 46.133 βαθμούς κατέκτησε την 40η θέση στο σύνθετο. Μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση για μια γυμνάστρια η οποία έχει πολλά ακόμη να μας προσφέρει.

Στην κορυφή Kudryavtseva και Mamun

Η Ρωσία είχε δύο γυμνάστριες στις πρώτες θέσεις του σύνθετου. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Yana Kudryavtseva μπορεί τόσο στις κορύνες, όσο και στην κορδέλα να μην πήρε την πρώτη θέση στον προκριματικό, χάνοντας από την καλή της φίλη Margarita Mamun, όμως πέρασε στον τελικό του σύνθετου ως πρώτη με σύνολο 55.799 βαθμούς.

Πίσω της είναι η Mamun με 55.632. Από εκεί και πέρα στην τρίτη θέση ήταν η Ganna Rizatdinova (Ουκρανία) με 53.233 βαθμούς, ενώ την πρώτη εξάδα των προκριματικών συμπλήρωσαν οι Jae Yeon Son (Κορέα) με 52.649, Melitina Staniouta (Λευκορωσία) με 52.649 και Neta Rivkin (Ισραήλ) με 51.658 βαθμούς.

Αύριο (26.09) μπορείτε να διαβάσετε στο othersportsnews.gr πλούσιο ρεπορτάζ από τη σημερινή μέρα, αλλά και μια ανάλυση από τις φιναλίστ του σύνθετου ατομικού. Φυσικά μην ξεχνάμε ότι το Σάββατο παίρνει σκυτάλη η Εθνική μας ομάδα στο ανσάμπλ όπου θα ολοκληρώσει μια πλούσια εβδομάδα από ρυθμική γυμναστική.