Γυμναστική – RGWC 2014: Μια ανάσα από τον τελικό του σύνθετου η Φίλιου

Σμύρνη, ΤΟΥΡΚΙΑ– Ολοκληρώθηκε και η τρίτη ημέρα του 33ου παγκοσμίου πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής και τα νέα από την ελληνική αποστολή είναι και πάλι εξαιρετικά. Η Βαρβάρα Φίλιου, μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση, στον προκριματικό με τις κορύνες, βρίσκεται στην 6η θέση (αύριο ολοκληρώνεται ο προκριματικός). Η συμμετοχή στον τελικό του οργάνου είναι αρκετά δύσκολη, όμως η Φίλιου έφτασε ακόμη πιο κοντά στον τελικό του σύνθετου.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Κορίνα Αλευρογιάννη, η οποία όμως στάθηκε άτυχη στο πρόγραμμά της και πλασαρίστηκε στην 34η θέση με σύνολο 13.383 βαθμούς.

Μια ανάσα από τον τελικό η Φίλιου

«Να συνεχίσω να είμαι σταθερή», είχε δηλώσει χθες στο othersportsnews.gr η Βαρβάρα Φίλιου. Στόχος είναι ο τελικός στο σύνθετο. Αυτό δείχνει από την αρχή κι αυτό έχει πετύχει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.

Στον σημερινό προκριματικό με τις κορύνες, η Φίλιου έκανε ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση. Σταθερή στο πρόγραμμά της, εξαιρετικά πειθαρχημένη και με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση στο στόχο της. Ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα που της έδωσε 16.266 βαθμούς. Αυτός αναμένεται να είναι και ο πιο χαμηλός βαθμός για τη Φίλιου, η οποία στη κορδέλα είναι πραγματικά εξαιρετική και αναμένεται να σημειώσει ψηλή βαθμολογία.

Η συγκεκριμένη βαθμολογία, παράλληλα, την διατήρησε μέσα στην 24άδα και συγκεκριμένα στην 13η θέση, ανεβαίνοντας μια θέση σε σχέση με χθες, ενώ οι συνολική της βαθμολογία είναι στους 49.699 βαθμούς!

Άτυχη στάθηκε η Αλευρογιάννη

Οι πολύ καλές παρουσίες συνεχίστηκαν και από την πλευρά της Κορίνας Αλευρογιάννη. Η νεαρή γυμνάστρια εκτέλεσε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στις κορύνες, όμως στάθηκε άτυχη καθώς είχε πτώση οργάνου γεγονός που της έκοψε βαθμούς (-0.60) με τη βαθμολογία της να είναι 13.383.

Η Αλευρογιάννη βρίσκεται στην 34η θέση του οργάνου, αλλά ενδέχεται να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Στο σύνθετο είναι για την ώρα στην 41η θέση με 44.333 βαθμούς, όμως αναμφίβολα έχει κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια όλες αυτές τις ημέρες και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Αύριο είναι η τελευταία μέρα των προκριματικών με τις Ελληνίδες να αγωνίζονται στην κορδέλα, ενώ το βράδυ θα διεξαχθούν οι τελικοί στις κορύνες και στην κορδέλα. Θυμίζουμε ότι στον τελικό του σύνθετου θα αγωνιστούν οι 24 πρώτες της βαθμολογίας, με κάθε χώρα να εκπροσωπείται το πολύ από δύο γυμνάστριες (μέγιστος αριθμός), ενώ παράλληλα για την πρόκριση θα ληφθούν υπόψη οι τρεις μεγαλύτερες βαθμολογίες.

Στην πρώτη θέση για την ώρα βρίσκεται η ήδη δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια (στεφάνι, μπάλα), Yana Kudryavtseva με 55.799 βαθμούς, ενώ στην δεύτερη θέση είναι πάντα η Margarita Mamun (55.349). Από εκεί και πέρα στην τρίτη θέση είναι η Ουκρανή Ganna Rizatdinova με 53.216 βαθμούς, ενώ την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Jae Yeon Son (52.566), Melitina Staniouta (Λευκορωσία) με 51.732 και Marina Durunda (Αζερμπαϊτζάν ) με σύνολο 51.491 βαθμούς.