Γυμναστική – Moscow GP 2016: Πρεμιέρα στη Μόσχα για ανσάμπλ και Φίλιου

Μόσχα, Ρωσία— Για τη Μόσχα αναχώρησαν σήμερα το πρωί οι έξι αθλήτριες της εθνικής μας ομάδα στο ανσάμπλ, αλλά και η Βαρβάρα Φίλιου (ατομικό) προκειμένου να δώσουν το παρόν στο σημαντικό Grand Prix γνωστό ως «Alina Kabaeva Champions Cup».

Το συγκεκριμένο Grand Prix θα έχει αρκετές «πρώτες» για αρκετές αθλήτριες και όχι μόνο. Πρεμιέρα θα κάνει σε διεθνή διοργάνωση τόσο η Χρύσα Μουτάφη, ενώ μετά από ένα χρόνο επιστρέφει στις μεγάλες διοργανώσεις, με το εθνόσημο, η Ιωάννα Αναγωνστόπουλου.

«Πρώτη» και για τη νέα εθνική προπονήτρια, Irina Ilieva που θα κάνει κι αυτή το δικό της ντεμπούτο ενόψει του μεγάλου στόχου που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εισιτήριο που θα διεκδικήσει το ανάσμπλ τον ερχόμενο Απρίλιο (22-24).

Στη Μόσχα θα αγωνιστούν οκτώ ομάδες στο ανσάμπλ, αλλά και 51 αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στο ατομικό.

Το ανσάμπλ θα αγωνιστεί την Παρασκευή (19.02) στις 5 κορδέλες, ενώ το Σάββατο (20.02) στις 6 κορύνες/2 στεφάνια. Οι αθλήτριες του ατομικού θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους σε στεφάνι και μπάλα την πρώτη ημέρα των αγώνων, ενώ το Σάββατο τα αντίστοιχα σε κορύνες και κορδέλα με τους τελικούς όλων των οργάνων να διεξάγονται την Κυριακή (21.02).

Την ελληνική αποστολή του ανσάμπλ αποτελούν οι αθλήτριες Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Ερατώ Θεοπίστου και Χρύσα Μουτάφη, ενώ θα συνοδευτούν από τη δασκάλα μπαλέτου Γωγώ Αργύρη, τη διεθνή κριτή Έφη Πανταζίδου, καθώς και την πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής της Ε.Γ.Ο., Αθανασούλα Λαμπροπούλου – Συροπούλου, η οποία θα έχει χρέη αρχηγού αποστολής.